“Kalau tak dapat A memang kena lepuk!” – Netizen Teruja Tengok Coffee Break Budak PT3 Sekolah Ni, Dapat Subway & Bomboloni!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Demi memastikan pelajar yang mengambil exam PT3 dalam keadaan selesa dan tidak berlapar semasa menjawab soalan peperiksaan, ibu bapa di satu sekolah ni siap sponsor coffee break lagi buat anak-anak mereka.

Menerusi posting yang viral di Twitter, coffee break budak-budak ni bukan main weh! Siap ada Subway, Nabati, Bomboloni dan macam-macam lagilah! Min is jealoussss!

 

“Meriah coffee break anak-anak nak exam PT3 pagi ni. Dulu-dulu acik makan kat dewan makan je” 

Menurut netizen yang bernama Azwan, semua makanan ni hasil daripada sumbangan 100% ibu bapa murid yang bakal mengambil exam ni.

Sumber: Twitter

 

“Kami buat collection awal untuk tujuan Coffee Break SPM” 

Ibu bapa bagi murid di SM Sains Tuanku Aishah Rohani Seremban (SGS) ni memang unite habislah sebab mereka siap buat grup WhatsApp lagi untuk tujuan komunikasi dan beri sumbangan.

Lagi best katanya, bukan anak murid je yang dapat. Cikgu-cikgu pun dapat makanan ni jugak tau! Malah sekolah ni bukan calang-calang. 30 pelajar mendapat pencapaian straight As dan 34 orang dapat 9As! Fuh terbaiklah! 

Sumber: Twitter

 

“Bapaklah sekolah dia ni PT3 dapat Subwayyy” 

Rata-rata netizen ternyata cemburu habislah dengan coffee break yang disediakan pihak ibu bapa sekolah tersebut. Memang menyelerakan! Apa-apapun, ramai yang puji ibu bapa dan guru sangat unite dari segi memastikan kejayaan anak murid ini.

Sumber: Twitter

Selamat maju jaya buat budak PT3 & SPM nanti! 

Baca: “Student STPM struggle nak lulus exam” – Guru Luah Pengalaman Mengajar Student Matrikulasi & STPM Yang Jauh Berbeza

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Syaida Ismail

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!