in

“Ingatkan semua natural beauty. Rupanya..” – 10 Aktres Bollywood Terkenal Ni Rupanya Pernah Buat Plastic Surgery!

Bollywood Beauties

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kalau bercakap pasal pembedahan plastik, korang mesti teringat akan artis-artis Kpop yang dikatakan fake kerana terlalu banyak mengubah wajah ataupun bentuk badan.



Tapi korang tahu tak, sebenarnya artis Bollywood pun jenis dua kali lima jugak sebab masing-masing juara dalam lakukan plastic surgery dan proses bleaching (pemutihan). Whaaat?! Mana natural beauty nya?

Pening

Berikut admin senaraikan 10 aktres Bollywood terkenal yang pernah melakukan plastic surgery. Korang pasti takkan percaya!

Artikel ini berdasarkan perkongsian Anna J di Twitter

 

1. Rekha

Pada awal kemunculan pelakon legend, Rekha, dia sebenarnya kelihatan agak berisi dan gelap sedikit sampaikan ada yang gelarkannya sebagai ‘The Ugly Duckling’.

Dlbtsdjuwaazpt1
sumber: twitter

Sering dibandingkan dengan aktres jelita yang lain, Rekha ternyata murung sehinggalah dia bertemu dengan pakar pembedahan plastik yang berjaya mengubah bentuk wajahnya dari semasa ke semasa.

Rekha katanya buat pembedahan buang lemak, buat hidung jadi mancung dan bleach kulit jadi putih melepak. Dia juga ada gunakan botox supaya nampak awet muda macam sekarang. Gitew! 

Dlbtychuyaanhfu

Dlbtycmu4Aaihz6
sumber: twitter

 

2. SriDevi 

Mendiang SriDevi dikatakan antara yang paling ketara mempunyai perubahan wajah kalau dilihat daripada awal kemunculannya hinggalah sekarang. Dari hidung bulat, dia mengubahnya menjadi mancung.

Dlbvwwvu0Aabse1

Dlbwmriuuaaqrtd

Dlbwobdu8Aaum K
sumber: twitter

Tak cukup dengan tu, SriDevi katanya ada buat pembedahan di bibir, botox di muka dan breast enhancement. Untuk cerahkan kulit, pelakon lagenda ini buat laser treatment di UK. Wow patutlah sentiasa cantik.

Dlbws Guyaecpxb

Dlbwy3 U0Aayrdl
sumber: twitter

 

3. Sushmita Sen 

Miss Universe 2002 ni katanya memang obses gila dengan pembedahan plastik dan dia juga pernah mengaku yang sentiasa nak jumpa doktor kegemarannya supaya ingin kekal cantik. Tapi yang tak best sikit, bila kerap sangat buat pembedahan, muka Sushmita dah nampak lain. Ops! 

Dlbzdgqu8Aemw5K

Dlbzfadu0Ae7Kw1
sumber: twitter

 

4. Preity Zinta

Seindah namanya, begitulah juga indah wajah Preity yang berlesung pipit ini sehingga menjadi pujaan peminat Bollywood ramai. Namun sejak berusia ni, kecantikan Preity makin memudar akibat facelift surgery yang over.

Preity dikatakan membuat eyelift untuk kurangkan garisan kedut penuaan, lip fillers untuk nampak lebih seksi dan pembedahan hidung.

Dlb0O6Dv4Aarosd

Preity dan husband | sumber: twitter

 

5. Juhi Chawla 

Terkenal dengan filem Phir Bhi Dil Hai Hindustani bersama Shah Rukh Khan, Juhi ni boleh dikatakan antara aktres jelita jugalah sebab pernah jadi Miss India pada tahun 1984.

Dlb3T60Uuaani3W
sumber: twitter

Pun begitu, Juhi ambil masa yang agak lama untuk famous dan movie pertamanya tak laku mungkin disebabkan faktor dia tak berapa cantik. Tapi tak lama tu nampak ada perubahan pada wajah Juhi (bahagian hidung) walaupun dia tak pernah mengaku buat pembedahan plastik. So who knows kan?

Dlb4Uiju0Aasmnw
sumber: twitter

 

6. Kajol 

Pernah dulu kecoh di media sosial bila ramai cakap Kajol makin cantik walaupun umur dia dah masuk 40-an weh! Kajol juga katanya pernah ‘bocorkan’ rahsia kecantikannya dengan kerap duduk di rumah (baca: melanin surgery). Tambah Kajol, lighting juga antara punca wajahnya nampak putih melepak dalam gambar.

Dlb7Qtyuyaa1P2L

Dlb7Gifu8Aarxea

Dlb7Mqgvsaaiglb

Dlb7Mk2U0Aagyee
sumber: twitter

 

7. Shilpa Shetty 

Rasanya perubahan pada wajah Shilpa ni tak perlu korang pertikaikan lagi sebab dia bukan je buat pembedahan pada hidung dan bibir, malah pelakon ni jugak buat breast dan hip enhancement supaya nampak lebih seksi.

Dlb9Pn Ucaep4G4

Dlb9Qeuuwaeluif

sumber: twitter

 

8. Priyanka Chopra

Mungkin ramai yang tak tahu, mak mertua Nick Jonas ni sebenarnya miliki plastic surgery clinic. Oleh sebab tu lah Priyanka ni sentiasa nampak jelita dan dengan mudah mendapat nama di Hollywood (selain daripada dia memang talented dalam lakonan).

Walau bagaimanapun, Priyanka tak buat banyak sangat surgery katanya sebab dia dah memang sedia cantik orangnya.

Dlb Pizvaaeqvtl

Dlb Vrvu8Aequsn

Dlb Vt5Ucaa9Mej
sumber: twitter

 

9. Rani Mukerji 

Menurut sumber, tak dapat dipastikan sama ada Rani ada membuat melanin surgery atau tak sebab kalau di Bollywood mereka ni dah terbiasa make up dari muka sampailah ke kaki. Tapi apa yang pasti, Rani ada membuat rhinoplasty (sejenis pembedahan untuk ubah bentuk hidung).

Boleh nampak perubahan hidungnya dari besar ke mancung semacam.

Doq9Xchv4Aayrag

B6814C9F4B764511A677B2838C431864

Rani67 0
sumber: twitter

 

10. Madhuri Dixit 

Sebelum buat comeback dalam filem Aaja Nachle lepas pulang dari US, Madhuri katanya dah siap-siap repair wajah dengan membuang sebarang kedutan dan gelebeh yang ada. Dia juga pernah mengaku tak ada masalah untuk membuat plastic surgery kerana ia membantunya untuk sentiasa nampak cantik dan yakin depan public.

Antara ‘perubahan’ yang dibuat Madhuri ialah botox injection, fillers untuk hilangkan kedut dan breast enhancement. Patutlah nampak wow walaupun umur dah 52! 

Doq Dueu0Aaqde7

Doq Duhuwaadgdx

Doq Duhvaaa Xfy
sumber: twitter

So macam mana? Terkejut kan korang! Min pun tak sangka aktres kesayangan min ni rupanya cantik plastik semata-mata. 

Baca: Rindu Filem Hindustan Mohabbatein? Jangan Terkejut Tengok Transformasi Tiga Watak Utama Lepas 20 Tahun!

Mohabbat

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.