“Dulu aku judge Neelofa tapi sekarang…” – Netizen Kagum Dengan Sikap Murah Hati Neelofa, Ingin Bantu Misi Syria Heliza Helmi

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Bagi mereka yang follow, Nur Heliza Helmi, korang mesti tahu yang penyanyi dan bekas peserta Gema Gegar Vaganza ini sangat aktif dalam misi bantuan ke kawasan peperangan seperti di Palestin dan Syria.

Sekarang ini dengarnya Heliza bersama adiknya, Hazwani Helmi sertai Misi Kecemasan Musim Sejuk Rescue Syria. Mereka sudah pun berlepas ke Syria hampir 3 hari lepas dan sekarang gigih mencari dana untuk bantu mangsa di sana.

View this post on Instagram

Ujian Bertimpa-Timpa _ Bila merasai sendiri keadaan di sini, baru faham betapa sejuk yang dasyat ini membuatkan seluruh anggota badan sakit , pedih, kebas! Ini dalam keadaan kami memakai berlapis lapis pakaian, tidur langsung tak lena, kerana sejuk melampau😭 _ Kanak kanak senang kena sakit kejung, boleh mengakibatkan kematian😭 _ Khemah mereka usang senang runtuh! Apabila runtuh, nak bina balik semula khemah kena tunggu bantuan sampai. Ya Allah, bertimpa timpa ujian mereka _ Wahai semua yang melihat POST ini, VIRALKAN, ambil Tindakan , DERMALAH, Kami merayu : Salurkan Sumbangan Menerusi Maybank Islamic SYRIA EMERGENCY APPEAL (DANA MAPIM) Akaun No : 562834636987 _ Atau ke _ www.tabungsyria.com @hazwanihelmi Dr @saniarabyalkahery _ #RescueSyria #TheHelmis

A post shared by 🎯H E L I Z A H E L M I 🎯 (@nurhelizahelmi) on

 

I want to help untuk misi Syria” – Neelofa

Tapi hari ini, Heliza ada dedahkan sesuatu yang menarik tentang pelakon dan usahawan terkenal, Neelofa. Melalui perkongsian di instastory Heliza, usahawan berjaya itu telah private messagenya di Instagram untuk bertanyakan cara bagaimana untuk membantu Misi Syria. 

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Terharunya admin bila baca kerja amal Lofa yang banyak menderma! 

 

“Dulu aku salah seorang yang judge time Neelofa launch tudung dekat club. But…” 

Ternyata ig story dari Heliza tentang Neelofa ni telah membuka mata banyak pihak akan keperibadian pelakon tersebut yang ramai tak tahu.

Dulu mungkin ramai yang mengecam usahawan ini gara-gara launch tudung di Zouk, tapi sekarang nampaknya netizen salute dengan semua perkara yang dilakukan Neelofa.

Sumber: Instagram
Sumber: Twitter

Syukur Alhamdulillah dengan usaha yang dilakukan Heliza dan Neelofa dalam membantu misi Syria. Admin doakan semoga usaha-usaha dalam mendapatkan dana bantuan mangsa-mangsa di sana dipermudahkan.

Bagi yang ingin menderma, korang boleh saja ke laman Tabung Syria ini dan beri sumbangan seikhlas anda. Selain itu, korang boleh juga salurkan sumbangan ke Maybank Islamic SYRIA EMERGENCY APPEAL (DANA MAPIM) di nombor akaun 562834636987. 

View this post on Instagram

Selamat Malam dari anak anak Syria😭 ( semoga cepat sembuh ya..😭) _ Suhu sejuk boleh mencecah -15, khemah sangat usang, pemanas mereka guna hanyalah kayu api, dan letak air kat atas untuk dapatkan haba. Ya Allah tak tahu nak cakap macam mana keadaan di sini … sebaknya… menangis tengok keadaan mereka _ Bantuan terdesak yg diperlukan: – RM200 bantuan selimut – RM2,500 satu khemah pelarian (Urgent!) – RM500 bantuan ubat-ubatan – RM200 bantuan food pack utk 1 bulan – RM250 bantuan alat pemanas – RM250 bantuan keperluan baju winter ————————————– 2 CARA MENYUMBANG KE DANA BANTUAN KECEMASAN RESCUE SYRIA (MAPIM) ————————————— 1. Saudara yang prihatin boleh terus menyumbang melalui bank pilihan secara online (FPX): . www.tabungsyria.com INFAQ SEKARANG ▶️ www.tabungsyria.com . ATAU . 2. Salurkan Sumbangan Menerusi Maybank Islamic SYRIA EMERGENCY APPEAL (DANA MAPIM) Akaun No : 562834636987 . @mapimofficial Dr @saniarabyalkahery @hazwanihelmi @thehelmisfc #RescueSyria

A post shared by 🎯H E L I Z A H E L M I 🎯 (@nurhelizahelmi) on

Semoga Allah memberkati usaha kita semua! 

Baca: “Ramai je orang menderma kat masjid cuma takdelah nak tunjuk di Twitter”

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Syaida Ismail

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!