in

“Binawe depa ni, spesis C*LAKA!”- Ramai Mangsa Ulat Parking Di Kuala Kedah Naik Hangin, Perangai Geng ‘Ni’ Makin Menjadi-jadi!

Featured 2 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Selain terkenal dengan rakyatnya yang berbilang bangsa, makanan yang pelbagai, budaya dan warisan yang unik, Malaysia juga terkenal sebagai negara yang mempunyai destinasi pelancongan bertaraf dunia.



Pulau Langkawi misalnya menyimpan 1001 sejarahnya yang tersendiri antaranya seperti Lagenda Mahsuri, Tasik Dayang Bunting, Mat Raya dan Mat Chincang.

Malah ia menjadi destinasi pilihan pelancong dalam dan luar negara yang nak menikmati kejernihan laut yang membiru selain kehijauan flora dan fauna di sana.

Banyak cara sebenarnya nak ke langkawi sama ada menaiki kapal terbang, bas atau pun memandu kereta sendiri.

So, kisah ‘tak best’ yang admin nak kongsikan ni adalah sebagai peringatan kepada mereka yang bercadang nak memandu ke Pulau Langkawi sebab korang ada 2 choice untuk parking kereta sama ada di Kuala Kedah atau Kuala Perlis.

Kisah ni admin ambik hasil perkongsian Farid Kola di dalam group facebook Musibah Di Malaysia & Luar Negara.

Ulat Parking Kuala Kedah J*HANAM!!

Kepada sesiapa yang berhajat bercuti di Langkawi pada musim puncak seperti musim cuti sekolah atau pada bila2 masa sila berhati2 dgn ulat parking di KUALA KEDAH…

Jangan terlampau percaya dengan pertolongan parking dari budak2 parking Kuala Kedah yg menaiki motor samada memakai vest parking atau tidak..

 

Modus operandi mereka akan menghampiri kereta dan menawarkan khidmat parking di jetty.

Mereka berlakon seperti orang baik membantu mangsa memindahkan bag ke jeti dan memberi kata2 manis tetapi sebenarnya ada helah disebalik itu.

Banyak kejadian menipu pelancong telah di lakukan oleh ulat parking ini tetapi malangnya kegiatan mereka seperti tidak dihiraukan oleh pihak berkuasa tempatan.

49864377 2259162794327703 3753511656735375360 N

Sebagai alternatif, jangan hiraukan mereka dan terus parking kereta anda berhampiran kawasan jetty atau pengusaha parkir di tanah persendirian yang lebih mudah untuk pelancong berurusan jika terdapat masalah pada kereta anda.

Mereka ini beroperasi berhampiran traffic light kuala muda dan akan mula memancing pemandu2 yg menggunakan kereta plat luar kedah.

Ini antara pengalaman pelancong yang bercuti ke Langkawi dan ini lah harga yang harus dibayar atas kepercayaan terhadap anak bangsa di kawasan setempat.

So admin korek-korek la info lain, nak make sure sama ada betul ke wujudnya ulat parking kat area Kuala Kedah, rupanya memang ada dan kegiatan geng-geng kutu ni katanya semakin menjadi-jadi sebab tak ada tindakan diambil oleh pihak berkuasa tempatan..tak kan la PBT senyap je.

 

Caj melampau sehari RM70, tempat tak selamat..

49594233 2259162844327698 3148595711008833536 N

Deposit tak pulang, call tak angkat, number kena block!

Call Tak Angkat Number Block

Kereta kena saman, geng ulat koyak, buang!

Kena Saman Ulat Parking Koyal

Ulat parking siap ajak geng..

Ulat Parking Ajak Geng

Uishh takut admin baca, sampai macam tu sekali modus operandi dorang, harap-harapnya pihak berkuasa tempatan ambik tindakan lah kalau betul dorang buat macam tu, tu aniaya namanya!

Baca : Bagi kroni kau tiket macam tu je Pemuda Kecam Syed Saddiq Dedah Ulat Tiket Dari Orang Dalam

Kroniulattiket2

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.