in

“You ada apa? you got nothing” – Nabila Huda ‘Sound’ Netizen Yang Cakap Pasal Size Badan

Nabila9

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Pelakon terkenal Nabila Huda menggesa kepada warganet agar berhenti daripada membuat perbandingan berkenaan dengan fizikal seseorang.Luahan lepas geram itu dibuat menerusi Instagram miliknya baru-baru ini. Difahamkan, amaran keras itu dibuat apabila ada netizen yang mempersoal saiz fizikalnya.

 

I gemuk tapi…

Dalam post itu, Nabila menjelaskan biarpun dirinya ‘gemuk’, dirinya begitu lengkap kerana mempunyai suami tersayang, dikurniakan cahaya mata, tempat untuk berteduh, kerjaya sehingga diiktiraf, warna kulit yang cantik dan hartanya sendiri jika ingin dibandingkan dengan individu yang suka mempertikaikan fizikalnya.

Nabila

Nabila turut memberikan amaran keras kepada netizen untuk segera berhenti membuat perkara sedemikian agar dapat menghindari dirinya daripada mengeluarkan kata-kata yang tak sepatutnya.

You Better Stop kalau taknak saya keluarkan kata-kata kesat yang boleh menyakiti hati anda dan keluarga anda. I can you know..You don’t know me!”

Bukan sahaja untuk dirinya, amaran keras ini juga dikeluarkan sebagai wakil kepada semua wanita dan lelaki yang menghadapi situasi sama dengannya.

Tak kira la macamana rupa kite, rambut kite, kulit kite, bentuk badan kite, EVERYONE IS BEAUTIFUL IN THEIR OWN WAY!”

Kata-kata daripada Nabila Huda itu turut mendapat sokongan daripada rakan-rakan artis.

 

Bangangnya orang cakap macam tu! – Rakan artis

Nabila5 Nabila4 1 Nabila3 Nabila2

Alahai, kepada netizen kalau ada benda yang kurang elok nak luah, baik diam sahaja, kalau mungkin tak perasan, perlu diingatkan menegur fizikal orang untuk tujuan suka-suka itu satu perkara yang tidak elok.

 

Baca : “Kepada selebriti, cukup-cukuplah menunjuk, riak. Tak perlu sakitkan hati orang lain” – Nabila Huda

Nabila7

 

Sumber: Instagram

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.