in

“Yg last tu paling sweet” – Mahasiswa Tolong Rakan Sekelas Redah Hujan Buat Orang Ramai Tersentuh

3Payung

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Malaysia punya cuaca ni memang tak menentu. Kadang tu panas terik sampai ke malam, kadang-kadang tu hujan lebat sampai ribut yang sangat dahsyat. Memang betul lah pepatah orang dulu-dulu, sediakan payung sebelum hujan, walaupun maksud dia lain dalam konteks story yang min nak kongsi kali ni.


Tular di media sosial, mahasiswa meredah hujan dengan hanya berpayung. Mungkin untuk segelintir orang merasakan perkara itu normal, tetapi tindakan mahasiswa ini yang sanggup ulang-alang untuk bawa rakan sekelas redah hujan memang sangat menyentuh hati. Korang boleh tengok video @pejul_fitri di bawah.

@pejul_fitri

Biar saya je basah, jangan awak #fyp #fy #friends

♬ original sound – Pejul_fitri – Pejul_fitri

 

Yang last tu paling sweet

Fuhhh… memang terbaik lah generasi harapan masa depan negara kita ni. Orang macam ni memang patut dapat pujian. Cuma yang last tu ada plot twist, memang lain macam betul sampai kena dukung untuk redah hujan.

Screenshot 2024 05 25 At 2.53.20 PmKannn… tak sangka pulak plot twist dia macam tu. Tahu-tahu dan kena dukung. Nasib baik lah kawan yang kena tunggang tu pun sporting gak. Kalau tak memang jenuh kena tunggu sampai hujan berhenti baru boleh gerak. 

Screenshot 2024 05 25 At 2.53.34 PmAmboih seronok ye boleh ajak crush tumpang bawah payung. Mesti banyak tengok drama ni, jalan-jalan bawah payung dalam hujan. 

Screenshot 2024 05 25 At 2.53.44 PmBetul. Memori macam ni memang susah berlaku dan diulang. Mungkin lepas ni bila teringat balik mesti bergelak sakan. 

Screenshot 2024 05 25 At 2.54.11 PmCadangan yang bagus. Bawak payung besar lepas ni, tak perlu nak buat banyak trip. Lagi ramai boleh jalan bawah satu payung besar, cepat settle

 

Baca: “Malaysia terlalu panas”- Wanita Guna Payung Besar Ketika Berjalan Tarik Perhatian Netizen

Screenshot 2024 05 25 At 2.55.51 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.