in

[VIDEO] Netizen Bengang Tengok Pemandu Kena Bayar Tol 2 Kali Sebab Motor Lalu

Ft Motor

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Satu perkara malang dan menyakitkan hati buat seorang pemandu ini semasa nak bayar tol, selalunya akan berlaku kes kereta ‘cucuk’ dari belakang untuk tak nak bayar, tapi kes ini lain sikit.


 

Kena bayar tol 2 kali sebab motor lalu

Ada satu penunggang motor lalu di kawasan kereta di tol, dia potong kereta itu semasa pemandu baru lepas bayar tol dan palang terbuka.

Bagaimanapun sensor di tol tersebut dapat kesan motor itu yang tiba-tiba lalu dan palang ditutup semula sedangkan pemandu itu masih belum jalan lagi, disebabkan itu, pemandu kena bayar 2 kali.

Video rakaman daripada dashcam ini viral di Reddit, biarpun lokasi kejadian masih belum dikenal pasti, namun menerusi maklumat dalam dashcam itu menjelaskan ianya berlaku pada 30 Disember sekitar jam 5.56 petang.

Berdasarkan pemerhatian netizen, kenderaan pemandu itu seperti lori kerana ruang pemandangan begitu luas dan agak tinggi, malah dapat dilihat ia berada di lorong paling kiri.

Melihat video tersebut, ia sudah semestinya mengundang kemarahan netizen….

Tol Tol2 Tol3

Seperti yang kita sedia maklum, penunggang motosikal secara amnya dikecualikan daripada membayar tol di Malaysia dan perlu melalui celah di sebelah pintu tol sekiranya lebuh raya itu tidak mempunyai lorong khusus untuk penunggang motosikal.

 

Baca : Aksi Berbahaya Kanak-kanak Duduk Bawah Lori Treler, Netizen Bengang Tak Ada Yang Datang Tolong

3 11

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.