in

“Tak pasal kena saman” – Netizen Terbahak Lepas Tengok Cubaan Rentas Negeri Kumpulan Berbasikal Ini Gagal

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kebenaran rentas negeri ketika PKPB telah ditarik balik oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) baru-baru ini. Ini bagi membendung dan mengawal perjalanan balik kampung untuk tujuan berhari raya.


Arahan itu tertakluk kepada semua tidak kira apa jua kenderaan yang digunakan dan ataa tujuan apa sekalipun. Kalau gagal ikut larangan rentas negeri tu, kena denda RM 1,000 tau.

Kali ni admin nak share pasal sekumpulan orang yang berbasikal cuba rentas negeri sewaktu PKPB ni. Dah lah kantoi dengan polis, tak pasal-pasal kena bayar RM 1,000 sebeluk raya. Korang tengok lah tweet oleh @sidchan kat bawah ni

 

Tak pasal kena saman

Itulah, MKN dah cakap, jangan rentas negeri. Iye memang betul PM ada cakap boleh naik basikal, jongging apa semua haritu, tapi kita kena ingat, sekarang ni arahan berubah-ubah. Semua ni untuk kebaikkan kita dalam norma baru ni tau. Kan dan kena saman RM1,000. Hmmm

Eh seribu tu banyak tau. Ada orang tu gaji pun seribu. NI tak pasal-pasal kena bayar seribu mau makan pasir bulan depan. 

Oh yeke. Memang port baek rupanya. Tapi tu lah rentas negeri atas alasan apa sekalipun memang tidak dibenarkan. Polis hanya jalankan tugas je.

Hmm patut lah pun kena saman. Jalan dah elok tutup pun engkau redah gak. Memang padan muka lah.

 

Baca: “10 ribu lebih km tu” – Niat Murni Pergi Mekah Naik Basikal Terima Doa & Pujian Netizen

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.