in

“Sejak bila pulak?” – [VIDEO] Ada Pihak ‘Claim’ Aina Abdul Dari Indonesia Lepas Video Nyanyian Tular

Ft Aina Abdul

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Nama Aina Abdul semakin cemerlang dalam industri seni muzik tanah air malah dia turut dikenali di negara lain seperti di Korea dan Indonesia kerana bakatnya menghasilkan karya lagu tersendiri.


Kemampuannya untuk menghasilkan lagu sendiri dan juga menyanyi dalam bahasa asing sekaligus telah membuatkan dirinya mampu menjadi seorang penyanyi yang serba boleh.

Baru-baru ini, telah tular sebuah video yang memaparkan perbandingan antara tiga orang penyanyi dari negara berlainan sedang menyanyikan sebuah lagu berbahasa Korea.

@sius.30

This Love #thislove #thislovetaylorsversion #fyp #fypシ #love #loveyou #lovestory #this #cover #coversong #indonesia #tiongkok #korea

♬ suara asli – Sius.30 – Sius.30

Aikk Aina Abdul dari Indonesia?

Menerusi video tersebut, dapat dilihat salah seorang daripada penyanyi tersebut adalah Aina yang sedang menyanyikan lagu bertajuk ‘This Love’.

Walaubagaimanapun, apa yang menarik perhatian warganet adalah penjelasan yang Aina Abdul inid ari Indonesia.

Perkara ini telah menyebabkan netizen Malaysia meluahkan rasa tidak puas hati dan menganggap individu itu telah ‘claim’ bahawa Aina berasal dari Indonesia.

https://www.instagram.com/p/Ck7kaomyOtL/

“Tolong jangan claim Aina sebagai orang Indonesia ya, dia merupakan salah seorang penyanyi bagus asal Malaysia, generasi penyanyi baharu yang berkualiti,” komen dari salah seorang warganet.

Namun, disebalik banyak-banyak komen yang mengkriktik, ramai juga netizen yang memuji kualiti nyanyian Aina Abdul yang dikira setaraf dengan artis antarabangsa.

Screenshot 2022 12 15 170544

Sumber: Kosmo, TikTok

Tak kisah la apa pun suara Aina Abdul merdunyaaaa…

Baca : “Pernah dibayar RM50 untuk 20 lagu” – Aina Abdul Kongsi Kisah Sebelum Menjadi Penyanyi Terkenal

Mynhtbgrvfecdwxsqza 758X399 1

Sumber: TikTok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.