in

“Roadtax dah mati bulan 12 2018” – Rakaman Dashcam Bas Sekolah Langgar Lari Kereta Lepas Sondol Lampu Merah

Langgarlari4

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Lobak Merah
Lobak Merah
"Roadtax dah mati bulan 12 2018" - Rakaman Dashcam Bas Sekolah Langgar Lari Kereta Lepas Sondol Lampu Merah
Icon Loader
/

Kecewa dan marah kes seolah-olah tidak dihiraukan, Dickson Teck Siong menzahirkan rasa terkilannya di Facebook sambil menunjukkan perbuatan tak berperikemanusiaan si pelaku terhadap isterinya.



Beberapa rakaman dashcam  menunjukkan isterinya telah dilanggar lari oleh pemandu bas sekolah, tapi pemandu bas putar belit info masa buat report polis!

 

Roadtax mati bulan 12 2018…Pemandu bas langgar lampu merah tapi tak nak mengaku

66025808 2558822097497462 2853038820729815040 N

Menurut Dickson, cukai jalan pemandu bas tersebut dah luput 6 bulan! Dia turut mempertikaikan bagaimana bas tersebut masih boleh memandu di atas jalan raya sedangkan cukai jalan dah expired pada bulan Disember 2018.

Roadtax bas sekolah dah mati bulan 12 2018 tapi kenapa masih boleh jalan lagi dekat atas jalan raya? Sedangkan sekarang sudah Bulan 6 2019.. “

Tambahnya lagi, pemandu bas tersebut cuba nak putar belit info dengan mengatakan isterinya yang melanggar lampu merah. Namun menerusi rakaman dashcam tersebut, kelihatan lampu isyarat masih lagi hijau.

Driver bas sendiri langgar lampu merah tapi pergi report dekat balai polis bagitau isteri saya yang langgar lampu merah..so sekarang kira kes tipu ke macam mana ni? Boleh suka-suka buat report macam ni ke?”

Dickson juga turut terkilan kerana tidak liputan media terhadap kes ini.

Mesti nak ada orang yang cedera parah atau mati baru ada tindakan?”

Disebabkan itu mereka terpaksa menanggung kerugian untuk membaiki kereta tersebut memandangkan roadtax dan insurans si pesalah dah lama tamat tempoh.

Kita yang kena langgar,kita tanggung rugi semua..Kalau macam tu lepas ni tak payah susah-susah mahu renew roadtax dan insurance kenderaan..kalau langgar orang hanya kena denda sahaja lain tak payah ambil tahu.”

Korang boleh tengok foto dan video kejadian kat sini…

Video kejadian

Foto kemalangan

66025808 2558822097497462 2853038820729815040 N 1

66505399 2558822004164138 2288397264374202368 N

62594400 2558821964164142 7919188050440093696 N   66001862 2558822150830790 1633724702344085504 N 66005764 2558909537488718 6784384951270768640 N 66023047 2558821760830829 4512821549220233216 N

65962293 2558821870830818 7752083169444102144 N66055167 2558821914164147 1768949681779376128 N 66356145 2558821810830824 8406587892742225920 N

Aduh sudah terang-terang lagi bersuluh, lampu pun masih hijau. Lepasni dah viral habis lahhh

 

Baca : “Lainkali kalau nampak beruk duk wheelie, langgar je”- Dua Kereta Kemalangan, Semata-mata Nak Elak Mat Rempit Jatuh

Rempit 1

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.