“Roadtax dah mati bulan 12 2018” – Rakaman Dashcam Bas Sekolah Langgar Lari Kereta Lepas Sondol Lampu Merah

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



“Roadtax dah mati bulan 12 2018” – Rakaman Dashcam Bas Sekolah Langgar Lari Kereta Lepas Sondol Lampu Merah

&nbsp
 
00:00 /
 
1X

Kecewa dan marah kes seolah-olah tidak dihiraukan, Dickson Teck Siong menzahirkan rasa terkilannya di Facebook sambil menunjukkan perbuatan tak berperikemanusiaan si pelaku terhadap isterinya.

Beberapa rakaman dashcam  menunjukkan isterinya telah dilanggar lari oleh pemandu bas sekolah, tapi pemandu bas putar belit info masa buat report polis!

 

Roadtax mati bulan 12 2018…Pemandu bas langgar lampu merah tapi tak nak mengaku

Menurut Dickson, cukai jalan pemandu bas tersebut dah luput 6 bulan! Dia turut mempertikaikan bagaimana bas tersebut masih boleh memandu di atas jalan raya sedangkan cukai jalan dah expired pada bulan Disember 2018.

Roadtax bas sekolah dah mati bulan 12 2018 tapi kenapa masih boleh jalan lagi dekat atas jalan raya? Sedangkan sekarang sudah Bulan 6 2019.. “

Tambahnya lagi, pemandu bas tersebut cuba nak putar belit info dengan mengatakan isterinya yang melanggar lampu merah. Namun menerusi rakaman dashcam tersebut, kelihatan lampu isyarat masih lagi hijau.

Driver bas sendiri langgar lampu merah tapi pergi report dekat balai polis bagitau isteri saya yang langgar lampu merah..so sekarang kira kes tipu ke macam mana ni? Boleh suka-suka buat report macam ni ke?”

Dickson juga turut terkilan kerana tidak liputan media terhadap kes ini.

Mesti nak ada orang yang cedera parah atau mati baru ada tindakan?”

Disebabkan itu mereka terpaksa menanggung kerugian untuk membaiki kereta tersebut memandangkan roadtax dan insurans si pesalah dah lama tamat tempoh.

Kita yang kena langgar,kita tanggung rugi semua..Kalau macam tu lepas ni tak payah susah-susah mahu renew roadtax dan insurance kenderaan..kalau langgar orang hanya kena denda sahaja lain tak payah ambil tahu.”

Korang boleh tengok foto dan video kejadian kat sini…

Video kejadian

Foto kemalangan

  

Aduh sudah terang-terang lagi bersuluh, lampu pun masih hijau. Lepasni dah viral habis lahhh

 

Baca : “Lainkali kalau nampak beruk duk wheelie, langgar je”- Dua Kereta Kemalangan, Semata-mata Nak Elak Mat Rempit Jatuh

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Mende?