“Punggungnya di RAMAS” – Penjelasan Kenapa Atlet Taekwando Tendang OKU Warga Emas

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Sebelum ni, korang ada baca cerita tentang atlet taekwando menendang OKU warga emas di dada sebanyak empat kali kan? Ekoran dari kes ini, mahkamah telah mengarahkan atlet ini untuk membuat permohonan maaf bertulis secara terbuka.

Tapi, setiap cerita ada mesti ada dua sisi kan? So, semalam seorang pengguna Twitter, Ulfah, meluahkan rasa kecewa terhadap media yang dikatakan menokok tambah cerita dan hanya menceritakan kisah satu pihak sahaja.

Ulfah mendakwa, dia adalah rakan kepada kakak atlet taekwando Nur Dhia Liyana dan dia mahu ceritakan kisah sebenar, kenapa Dhia menendang OKU, Placid P Rodriguez.

Saksi nampak tangan “mangsa” sudah di PUNGGUNG Dhia

Kalau dia half-blind kenapa tak pakai tongkat atau cermin mata lah paling kurang?

Tendangan hanyalah di kaki dan tiada bukti KUKUH yg lain

Patutnya both side membuat PERMOHONAN MAAF baru lah ADIL

Sekarang ni korang dah tahu cerita kedua-dua belah so korang decide lah mana betul mana salah. 

 

Baca: Atlet Taekwando Negara Tendang OKU Warga Emas Sebanyak 4 Kali Tanpa Henti Semasa Masuk Dalam LRT

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Nadia Ghafar

Pendengar setia Willie Nelson