in

“Kerja secretary ke GRO?”- Dakwa Konon Bos Syarikat ‘Open Minded’, Tawar Gaji RM5-7K Tapi Mesti Rela ‘Disentuh’

Bos Gatal

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Haih macam-macam! Wanita kat luar sana kenalah berhati-hati kalau nak apply bekerja sebagai ‘personal secretary’ ataupun setiausaha peribadi sebab takut-takut korang dapat bos berperangai buaya darat!Menerusi perkongsian di Facebook, seorang wanita ni katanya telah terima satu emel dari syarikat yang dia apply kerja mengatakan bahawa dia akan diterima bekerja dengan syarat kalau dia okay dengan satu permintaan dari big boss syarikat tersebut. 

 

“Dia akan pegang-pegang awak di sana sini” 

Menurut emel tersebut, syarikat terbabit telah menerima emel daripada wanita itu bagi jawatan ‘personal secretary’. Tapi katanya, director syarikat tersebut seorang open minded sikit.

Open minded di sini bermaksud, si director tu kadang-kadang suka pegang sana sini bila-bila dia suka pada setiausahanya. Kalau wanita tu okay dengan sikap director tersebut, barulah dorang akan proses resume yang dihantarnya. Laa gitu pulak? Ini kerja secretary ke apa ni? 

75233766 10156794228701134 2160890753486684160 N
sumber: facebook

 

“Agen cerita ada dato’ nak cari pekerja. Syarat nak big br*ast” 

Rata-rata netizen yang membaca posting ini memang jijik habis lah dengan sikap bos di syarikat tersebut. Malah perkara ini bukan lagi benda baru. Ramai di kalangan netizen mengaku ‘hampir-hampir’ terkena dengan modus operandi yang sama. Patutlah offer gaji mahal! 

Scam
sumber: facebook

 

“Tu bukan open minded, tu kurang hajaq” 

Touch
sumber: facebook

 

“Macam fake je…” 

Pun begitu, ada juga yang merasakan emel tu macam ‘tak real’ ataupun fake kerana nama penghantar emel tersebut yang pelik. Namun, ada seorang netizen tunjukkan iklan di LinkedIn yang lebih kurang sama dengan deskripsi emel tersebut.

Bukan Fake
sumber: facebook

Apa-apapun admin harap wanita kat luar sana berhati-hatilah dalam memilih pekerjaan tu. Kalau dah terjatuh kat dalam lembah buaya, haa payah tu! 

Baca: “Nak menggatal pun takyah la dalam tu” – Pilot Kena ‘Banned’ Seumur Hidup Sebab Ajak Awek Cun ‘Ngeteh’ Dalam Kokpit

Ngeteh

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.