“Nak buka orphanage, dera diaorang” – Richard Huckel, Jadikan 23 Kanak-kanak Malaysia Mangsa Pedo Darkweb

Bila tengok pasal isu pedolifia yang sedang hangat diperkatakan ni, ia mengimbau pasal kes seorang pedolifia durjana dari Britain yang menetap kat Malaysia Richard Huckels.

Mungkin ada antara korang yang dah tahu pasal dia ni, tapi admin nak cerita balik pasal kezaliman yang dia buat dekat kanak-kanak disebalik sikap lemah lembut dia kat mata orang kampung.

Lepastu muat naik video-video zalim tu dekat Dark Web. Mangsa dia tu termasuklah kanak-kanak dari Malaysia! 

 

Richard Huckle : Pedofil dijatuhkan hukuman penjara seumur hidup sebab dera secara seksual 23 orang Malaysian children & upload video penderaan itu ke dark web.

Nak tahu kenapa dia pindah ke Malaysia? Sebab di negara asalnya United Kingdom sangat sensitif dengan isu pedolifia ni, sementara Malaysia kesedaran mereka tidak begitu kuat (tapi sekarang dah makin better).

Sebab itu lah dia pilih Malaysia, kerana dia tahu orang Malaysia adore dengan orang kulit putih dan mesra dengan pendatang. Korang baca kisah selanjutnya pasal si durjana yang dikongsikan oleh @santeira.

 

Macam mana kegiatannya diketahui?

Macam mana kegiatannya diketahui? Sebenarnya, dia buat jenayah ni hampir keseluruhannya di Malaysia, tapi tak ada orang sini yg sedar. Yang mula detect kegiatan dia ialah polis Australia, Mula-mula sekali, polis sana dan Europe dapat tahu tentang satu forum di dark web.

Forum ni dipanggil True Love Zone (TLZ). Password-protected, encrypted dan dilindungi specialist software. Semua members adalah anonymous.

Kat Forum ni, semua members dia diwajibkan upload gambar & video penderaan seksual kanak-kanak secara berkala, kalau tak kena kick.

So polis Australia & Europe bekerjasama dapatkan maklumat padal forum TLZ ni. Dorang spend masa browse forum tu & laman2 chat kat dark web, dan Internet biasa (WWW) then dorang perasan yang founder dia suka guna greeting yang pelik, iaitu ‘Hiyas’.

The next thing they did, dorang cari di Internet biasa, siapa yang suka guna greeting ‘Hiyas’ ni. Dan dorang terjumpa satu akaun Facebook yang juga guna greeting tersebut.

Tapi akaun tu akaun palsu. However, ada satu gambar kenderaan dalam akaun tu. Dari gambar tu, dorang kesan.

Satu individu bernama Shannon McCoole, dia ni kerja kat nursery kat Adelaide, Australia. Tahun ni patut umur Shannon ni 35 tahun.

So dah dapat kesan dia, polis sana pegi tangkap. Masa ditahan, dia tengah browse forum TLZ tu.

Dorang amik gambar tangan Shannon, pastu dekat tangan dia ada satu tanda lahir yang serupa dengan tangan dalam gambar-gambar abuse kat TLZ.

Itu pun dah cukup untuk dakwa dia di mahkamah. So bila dia dah kena tangkap, browser dia masih dalam keadaan login ke TLZ.

Polis guna login dia untuk browse forum tu, pastu dorang perasan satu member yang femes kat forum tu sebab dia banyak upload gambar & video.

Member tu si Richard Huckle tadilah. Huckle ni memang menonjol sebab perangai cakap besar dan pelik sikit kat dalam forum tu.

Disebabkan dia ni juga seorang yg agresif dan material abuse yang dia upload terlalu banyak, polis Australia dapatkan maklumat dia di WWW.

Didapati dia ni rakyat Britain, tinggal di Malaysia secara tetap sejak 2010. Dia mengaku diri dia pastor Kristian dan tinggal di kawasan kampung, pinggir bandar ibu kota.

Dia pandai tangkap gambar. So kat kampung tu dia jadi photographer secara percuma, di samping ajar children sana English. Dia juga tinggal sebagai kawan dengan satu keluarga berbangsa India di situ.

Hasil browse Facebook dan laman web dia, polis Australia dapat maklumat dia akan balik ke Britain pada Disember 2014 untuk sambut Krismas.

Polis Australia & Britain bekerjasama & sangat careful sebab takut mamat ni terlepas. Semua perancangan menjadi, so Huckle ditahan sebaik tiba kat lapangan terbang Gatwick oleh pegawai-pegawai dari Bahagian Eksploitasi Kanak-kanak & bahagian Perlindungan Dalam Talian NCA.

Komputer dan hard disk dia encrypted, bila dapat dibuka, didapati dalamnya ada berpuluh ribu gambar dan video penderaan seksual kanak-kanak.

 

Dijamin oleh ibu bapa di negara asal, tapi…

Tapi sebelum dapat buka tu dia tak nak jawab sebarang soalan polis. Dia dijamin keluar lokap dengan syarat dia hanya boleh ada kat rumah parents dia.

Masa kat rumah, mak dia tanya betul ke dia terlibat aktiviti seksual dengan children. Finally dia mengaku. Mak dia sangat terkejut.

Terkejut & marah, mak dia sendiri dengan bapa dia telefon polis dan merayu polis ambil Huckle, cakap dah disowned dia dan tak nak tinggal dengan dia lagi.

Masa ni polis datang dan sebab dia dah mengaku kat parents, dia bagi polis buka hard disk dan laptop untuk dapatkan bukti.

Terkejut & marah, mak dia sendiri dgn bapa dia telefon polis dan merayu polis ambil Huckle, cakap dah disowned dia dan tak nak tinggal dgn dia lagi.

Masa ni polis datang dan sebab dia dah mengaku kat parents, dia bagi polis buka hard disk dan laptop untuk dapatkan bukti.

 

Mengaku bersalah atas 71 dari 91 pertuduhan.

Jumlah sebenar bahan yang ditemui ialah 20,253. Lepas ditahan awal 2015, Huckle spend masa dalam penjara sementara polis dan pakar buat siasatan.

Jan 2016, dalam court-hearing, Huckle tak mengaku salah atas 91 pertuduhan. Pertuduhan ni punya banyak sampai nak baca pun ambil masa lebih sejam.

Pihak pendakwaan menyiapkan bahan untuk tiga perbicaraan berbeza sebab dorang tak rasa juri sanggup tengok semua bukti grafik melalui satu perbicaraan saja.

Dalam perbicaraan pertama, Huckle mengaku bersalah atas 71 dari 91 pertuduhan.

 

Pihak juri mahkamah terpaksa jumpa psikitari supaya jaga mental lepas menonton bahan bukti

 

Itu pun dia siap request yang disturbing, nak tengok balik semua gambar dan video yang digunakan dalam pertuduhan atas dia.

Tapi jangan haraplah dorang nak bagi, kan?

20 lagi pertuduhan pendakwaraya simpan dalam fail je sebab 71 pertuduhan tu dah cukup untuk beri Huckle hukuman penjara yang panjang.

Semua pendakwaraya kesian nak bagi juri tengok bahan bukti untuk 20 lagi pertuduhan tu.

Semua juri telah berjumpa pakar psikiatri lepas tu untuk pastikan mental mereka tak terganggu lepas tengok sekian banyak bahan bukti yang disturbing.

 

Sebab kenapa pilih Asia (Malaysia)

Ok. Richard Huckle ni digelar pedofil paling jahat dalam sejarah Britain. Ada sebabnya.

Kat negara barat dan Australia, hukuman untuk kegiatan pedofil ni sangat berat dan predators diburu hingga ke lubang cacing.

At least, kat negara sana ia satu bentuk jenayah yang sangat seriuslah dan tahap kesedaran orang awam mengenainya sangat tinggi.

Jadi untuk orang macam Huckle, dia tahu keinginan seksualnya sebagai seorang pedo dengan cepat saja boleh mencurigakan penduduk kat sana.

Dia tahu dia senang terkantoi, so kat sana, dia taklah buat benda pelik-pelik sangat dan orang tak perasan aktiviti dia.

Akal licik dia memikirkan, sebagai orang kulit putih, orang Asia akan sukakan dia.

Dia tahu, tahap kesedaran orang Asia mengenai pedofilia adalah kurang dan dia dengan mudah boleh menjalankan aktivitinya tanpa dikesan.

Kalau nak ikut laporan FBI, berdasarkan kes-kes dalam siasatan mereka, pedofil ni memang senang nak blend dengan masyarakat dan nampak baik.

 

Cara Richard lindungi kegiatan dia

Untuk Richard, bagi melindungi kegiatan dia, dia tunjuk macam dia buat aktiviti keagamaan, sebab tu dia diterima di Malaysia.

Dia gunakan skill fotografi, offer tangkap gambar free buat penduduk kampung dalam aktiviti komuniti kat kampung tu.  Gambar dia boleh tahan cantik

 

Waktu Richard mula terlibat dalam kegiatan pedolifia

Ok, first time Huckle ambil gambar child abuse ialah tahun 2005, masa tinggal dengan satu keluarga kat Kemboja.

Tahun 2006, dia pindah ke Malaysia dan start tahun ni dia mula ‘mengganas’, masa ni dia amik gambar dua sibling (girls), umur 4 & 6 tahun.

Tahun 2007 dia tinggal balik dengan family dua beradik tu, sambil jadi cikgu English kat kampung tu.

Tahun 2010, dia jadi penduduk tetap negara ni, belajar dalam bidang IT di KL Metropolitan University (KLMU), sambil tu jadi photographer.

Dan di kampung yang dikatakan tadi ni, dia dah berjaya membina kepercayaan penduduk di situ.

Licik dia ni, kat media sosial dia di WWW (FB, Twitter–ya dia ada Twitter, dan travel blog), dia upload gambar dia dengan children yang normal saja.

Nampak macam dia mesra dan sayangkan semua kanak-kanak tu. Di blog, profil dia:

“Seorang yang minat mengembara. Saya menghabiskan masa selama lapan tahun di Malaysia untuk menambah pengetahuan dan pengalaman fotografi dan pengembaraan.”

 

Dikenali sebagai seorang pendiam di Malaysia tapi cepat mesra dengan kanak-kanak

Orang Malaysia yang kenal dia cakap dia sejenis pendiam, suka mengelak dari bercakap dan kalau dia cakap dengan kau pun dia tak pandang mata.

Dia banyak fokus pada kerja dia tapi anehnya (unsurprisingly) dia cepat mesra dengan budak-budak.

Tapi kat dark web, dia buat documentation setiap penderaan seksual yang dia buat kat budak-budak, dan paling kurang ajar, dia nak dapat income dengan hasilkan child pornography.

Duit yang dia dapat dia nak gunakan untuk fund aktiviti pedo dia kat sini. Siapa yang beli produk dia? Orang kat Dark Web la.

Sekarang korang faham kenapa orang yang simpan child porn ni pun boleh kena hukuman berat kat sana?

Ada permintaan untuk child porn. Pedo sanggup bayar untuk dapatkan bahan ni.

Selagi ada permintaan, predators akan terus cari kanak-kanak, jadikan dorang mangsa. Selagi permintaan tak berhenti, selagi tu ada kanak-kanak jadi korban nafsu dorang.

Bertahun-tahun Huckle di Malaysia, sekali-sekala dia balik ke England untuk celebrate birthdays dan Krismas.

Tapi bolehlah dikatakan, dia bermaharajalela di negara ini memandangkan penduduk kampung percayakan dia.

 

Pendiam di dunia nyata, popular di dalam Darkweb

Mula-mula, semua abuse material yang dia buat ialah simpanan peribadi dia saja. Sejak tahun 2013, dia start upload gambar dan video lucah yang dia buat ke TLZ.

Dia dikira ahli VIP di TLZ ni, sebab dia takde masalah untuk upload bahan-bahan fresh (kena upload yang baru saja).

Ahli-ahli VIP di TLZ ni ada laman chat khas di situ, ahli biasa tak boleh masuk.

Mostly, kat laman khas ni Huckle cerita pasal aktiviti dia, kejayaan dia manipulasi keluarga mangsa, dan kejayaan dia merogol dan mencabul tanpa dikesan.

Dia punyala bangga dapat tipu orang sini, dia siap cakap nak jadikan pedofilia tu full-time job dia.

Dia siap cakap dia nak buka orphanage, pastu dia nak dera kanak-kanak kat orphanage tu. Bila dorang besar dorang keluar, dia akan dapat supply kanak-kanak baru untuk didera.

 

Modus operandi Huckles nak umpan kanak-kanak

 

Setiap apa yang dia buat pada kanak-kanak dia tulis dalam satu buku ledger, macam achievement unlocked la kot.

Dari catatan buku ledger ni la penyiasat dapati, jumlah kanak-kanak yang dia abuse ialah 200, tapi dalam bentuk bukti photographic & video ada 29 mangsa.

Bila masa dia buat semua ni?

Dia selalu offer bawak budak dari rumah anak yatim keluar berjalan & temankan budak-budak ni balik rumah lepas keluar, kadang-kadang offer babysit anak-anak orang. Tiap bulan, dia upload 20-30 megabait data ke TLZ.

 

Aku dapat jackpot, girl 3 tahun ni dengar cakap aku macam anjing & tiada siapa peduli. Aku boleh lakukan seks dengannya berapa kali pun yang aku nak sampai bosan. Tapi at least sekarang dia boleh dipergunakan untuk bisnes supaya aku dapat dana (pedofilia).”

Sebab Huckle rasa dia dah hebat sangat, dia siap buat satu buku panduan untuk mana-mana western pedo jadi berjaya macam dia.

Dia tulis dan jual buku ‘Pedophiles & Poverty: Child Lover Guide’ sebagai panduan.

Tahun 2014, dia dera seksual baby girl 6 bulan & buat rekod PedoPoints dalam bentuk online chart kat TLZ. Dia strip off girl 2 tahun, snap gambar, intimately touched her dan perform sexual acts on her, pastu bagi diri dia 6 markah.

Nov 2013 to Nov 2014, markah dia kumpul 1,305. Dia suruh budak-budak ni pegang banner dengan mesej-mesej lucah pastu dia ambil gambar, upload TLZ.

Di blog dia, dia brag kat followers:

“Menakjubkan, aku still boleh have sex dengan child lover  yang sama bertahun-tahun lamanya, dan tak siapa tahu.

Aku harap dengan gambar-gambar ni semua korang seronok tengok dia develop. Ingat senang ke korang nak tengok badan budak 5 tahun dan 12 tahun yang sama dan buat comparison?”

Dia tambah lagi :

“Kenalah ada sesuatu yang sangat serius berlaku untuk menghentikan atau melambatkan aktiviti aku kat sini. Takde apa-apa kesan buruk pun yang aku dapat dari perbuatan aku kat sini, so korang rasa aku nak belajar pasal apa lagi?”

 

Dia tak peduli girls or boys, semua dirogol monster ni. Even baby yang pakai lampin pun dia dera. Aduihai, kesian betul mangsa dia telahpun dipenjara seumur hidup, kalau korang nak tahu apa jadi lepas tu baca sambungan bagaimana dengan keluarga mangsa, cara polis dapat detect dia kat sini.

 

Baca : “Masuk lokap tak bermakna berubah” – Ditangkap Kerana Kes Pedo di London, Netizen Bertelagah Lelaki Ni Patut Dapat Second Chance Atau…

 

Ditulis oleh Izuan Jelani

Mende?