Gunakan Islam Nak Tegur Ifan Seventeen Akhirnya Makan Diri Bila Netizen Geledah Profil Pemuda Ni Banyak….

Zaman sekarang memang kena berjaga-jaga dalam memuat naik atau berkongsikan sesuatu pendapat di media sosial.

Memanglah lah ianya hak milik peribadi kita, tapi dalam tak sedar kita sebenarnya sedang diperhatikan oleh masyarakat sekeliling di alam maya.

Kalau tak nanti jadi macam pemuda ini, tak pasal-pasal orang ‘geledah’ untuk dijadikan bahan kutukan dan cacian netizen.

 

“80 % yang reply kurang didikan agama, takut aku baca”

Sumber : Twitter

Ceritanya begini, pemuda ni ada muat naik tweet pasal posting Ifan Seventeen. Umumnya, kita tahu bahawa isterinya disahkan turut terkorban dalam bencana tsunami baru-baru ni.

Bagi sesiapa yang ada follow perkembangan Ifan, pasti akan nampak perasaan sedih yang dia zahirkan pasal isterinya tu.

Disebabkan itu, pemuda ini cuba nak menegur bahawa tindakan Ifan menzahirkan rasa sayu pasal isterinya itu tak elok disisi agama sebagai umat islam. Dia berpendapat bahawa kebanyakan orang yang turut bersimpati diruangan komen itu macam kurang pendidikan agama.

Teguran terbuka pemuda ini undang padah apabila ‘kantoi’ dia ni banyak like video porn kat dalam twitter. Tulah, cakap siang pandang-pandang. Maka netizen pun jalankan lah tugas diaorang..

 

INI BARU SEORANG ISLAM YANG PATUT DICONTOHI – Netizen

Sumber : Twitter

Rata-rata netizen memberikan sindiran kepada pemuda ini. Tapi khabarnya dia dah unlike balik dah semua tu. 

 

Hmmm, bagi admin lah mungkin profil dia kena hack lah..Korang ni cubalah fikir positif sikit..Walaupunnnnnnn….

 

Baca : “Cepat pulang sayang” – Isteri Masih Tak Jumpa Di Hari Ulang Tahun, Ifan Seventeen Pilu 2 Lagi Anggota ‘Pergi’

 

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.