in

“Gelak tu mahall” – Lawak! Douglas Lim Ajuk Gaya Ahli Parlimen Buat Netizen Berdekah

Fi Twit

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Beberapa hari lalu berlaku tragedi ngeri di mana dua buah LRT bertembung di Laluan Kelana Jaya atau lebih spesifik, ia berlaku di antara stesen KLCC dan Kampung Baru. Kesannya, 47 penumpang cedera parah dan 166 yang lain mengalami cedera ringan.



Namun antara yang menarik perhatian pasca kejadian itu adalah kelakuan Ahli Parlimen Pasir Salak Dato Sri Tajuddin Abdul Rahman, yang caranya dilihat agak kurang sopan ketika sidang media.

 

“Jangan perabot-perabot”

Kalau korang betul-betul follow perkembangan kes ni, mesti korang tahu macam mana cara dan ayat yang keluar dari mulut Ahli Parlimen itu.

Ramai yang meniru cara beliau tapi paling mencuri perhatian apabila pelawak Douglas Lim turut mengajuk dan caranya betul-betul mencuit hati netizen yang melihat.

Fi Douglas

Pelawak tersebut memuat naik video dia meniru semula cara Ahli Parlimen itu ketika menjawab sidang media di akaun Twitternya. Dia siap jadikan bekas makanan plastik kononnya sebagai  facemask dan mangkuk makanan adalah songkok.

Posting itu menjadi bualan ramai dan sehingga kini meraih lebih dari 600k views, 40k retweets dan hampir 40k likes.

 

“Geram je tengok plastik tu”

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen terhibur dengan video Douglas itu sampai ada yang terfikir suara mereka berdua ni sama. Di samping itu, ada juga menganggap yang Douglas ni kreatif sebab guna barang yang ada tapi on point.

Reak Twit 1 Edit

Reak Twit 2 Edit

 

 

Reak Twit 3 Edit

Adoiiii korang ada buat video macam ni tak? 

 

Baca : “I can do other work” – Ini Respon DS Tajuddin Selepas Ditamatkan Perkhidmatan Sebagai Pengerusi Prasarana Serta Merta

Collage 45

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.