in

Farid Kamil Dedah Pakai Purdah Pergi Ceramah PMX Untuk Jayakan Watak Anwar Ibrahim

Farid Kamil Purdah

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Seperti yang ramai sedia maklum, kini di pawagam sedang ditayangkan filem biopik Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Anwar Ibrahim (PMX) ketika beliau memegang jawatan Menteri Kewangan dari 1991 sehingga dipecat daripada Kabinet pada 1998.


Filem yang diberi judul Anwar: The Untold Story itu memaparkan Farid Kamil sebagai tunjang utama yang membawa watak PMX.

Bercerita mengenai filem tersebut, Farid Kamil yang juga terkenal dengan karakter Kasya dalam filem Lagenda Budak Setan itu memberitahu pengalamannya ‘mengkaji’ PMX dengan cara yang luar biasa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hot FM ?? (@hotfm976)

“Ia satu projek rahsia, ramai tak tahu lagi. Saya sendiri terpaksa melakukan kerja-kerja secara rahsia, saya nak kaji watak Anwar Ibrahim itu tapi saya tak boleh ada access untuk dekat dengan dia.

Tapi saya dah diberi tawaran untuk melakonkan watak dia, jadi apa saya buat saya pergi ke ceramah dia, saya memakai purdah hundred percent,” katanya. 

Dalam temu ramah bersama stesen radio tempatan Hot FM, Farid menceritakan pengalamannya memakai purdah ke ceramah Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk mengkaji lenggok serta karakter PMX.

Inilah yang dipanggil method acting!

Baca: Farid Kamil Dedah Ambil Masa Sebulan Belajar Angkat Tangan Cara Anwar Ibrahim

Farid Kamil Angkat Tangan

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.