in ,

“Boleh apply jadi bomba dik”- Netizen Puji Adik Ini Lepas Selamatkan Kucing Yang Hampir Lemas

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kita mesti pernah dengar kisah haiwan diselamatkan oleh manusia. Kebiasaanya kita dengar atau terbaca berita pasal ni, mesti haiwan tu diselamatkan oleh anggota bomba atau JPAM kan. Kali ni admin nak share kisah seorang budak lelaki selamatkan seekor kucing daripada lemas.


Menerusi tweet oleh @MALAYSIAVIRALL kita dapat tengok macam mana budak lelaki yang admin cakap tu berjaya selamatkan kucing yang hampir lemas. Korang boleh tengok tweet tu kat bawah ni.

 

Ini hero kita!

Terima kasih kepada adik ni yang berani selamatkan kucing. Tak boleh bayangkan kalau air parit tu naik dan kucing tu masih terperangkap kat bawah tu. Nasib baik ada adik hero kita ni!

Itu lah, terbaik budak sekarang ni. Bukan biasa-biasa hasil tangkapan dia. Tak main lah tangkap ikan guppy atau berudu kan. Ni kucing kot. Hebat lah dik!

Hebat kan adik ni. Admin pun rasa nak peluk gak sebab dia berjaya selamatkan nyawa. Tapi mandi dulu lah dik, baru admin nak peluk.

Harap-harap bila dah besar nanti jadi orang yang berguna untuk masyarakat dan negara. Bagus tu kalau ada niat nak bantu orang di masa depan.

 

Baca: “Itulah sibuk sgt” – Kesian Tapi Comel! Kucing Menangis Sebab Duduk Dekat Bawang

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.