Bila Sentuh Macam Pegang Kulit Kayu, Ini Cara Paling Mudah Nak Atasi Masalah Kulit Kering

Sejak kebelakangan ni cuaca panas memang lain macam, bahangnya tu kadang-kadang sampai buatkan kita rasa tak sanggup nak keluar rumah.

Bila badan lemah-lemah dan gatal-gatal, kebarangkalian untuk menghidapi kulit kering di bahagian-bahagian tertentu di tubuh badan ini amat mudah. Pasti korang rasa tak selesa kan? Pegang kulit sendiri macam pegang kulit kayu!

 

Bahagian yang sering berlaku kulit kering

Pipi, tumit kaki, mulut, leher siku dan lengan merupakan antara tempat yang sering mengalami masalah kulit kering atau kegatalan.

 

Biasanya kesemua gejala ini berlaku akibat perubahan cuaca, salah guna produk ataupun kurang minum air. Dah lah sekarang ni tengah panas terik!

Kesannya pasti akan rasa tak selesa antaranya :

  • Gatal-gatal
  • Pedih
  • Kulit kasar macam bersisik
  • Ruam-ruam

Selain daripada mengamalkan petua-petua seperti jaga pemakanan, banyak minum air yang selalu kita dengar. Ini ada satu lagi cara paling cepat, mudah dan berkesan!

Bio-Oil Dry Skin Gel! Produk the best daripada losyen & krim sebab…

Bio-Oil telah menghasilkan satu lagi produk terbarunya iaitu Bio-Oil Dry Skin Gel dimana ia khusus untuk merawat masalah kulit kering.

Selain merawat, Bio-Oil Dry Skin Gel ini juga akan melembapkan lagi kulit  time panas-panas macam ni korang memang patut kena ada satu!

Tekstur unik, tak berlengas dan tak melekit bila pakai!

Sumber :biooilexperience.com

Produk ini tidak sama seperti losyen, krim badan, pelembap kulit semua tu. Bio-Oil Dry Skin Gel ini merupakan satu treatment untuk kita ubati masalah-masalah kulit.

Tekstur gel yang unik boleh menyerap dengan mudah dan mencipta filem pelindung untuk mengekalkan kembapan  dan mengembalikan kehidratan pada kulit korang. 

Sebab apa? Sebab ia hanya ada 3% kandungan air sahaja berbanding dengan produk lain seperti krim dan losyen yang mengandungi sampai 70% dimana ia langsung tak ada kebaikan kepada kulit kita.

Merawat, melicinkan & melembapkan kulit!

Dengan hanya 3% kandungan air, formulasi ini menggabungkan emolien yang memberikan hasil luar biasa seperti:

  • Glycerine :  Meningkatkan penghidratan
  • Shea butter : Menyuburkan dan melembapkan
  • Niacinamide B3 : Penghadang untuk kekal kelembapan kulit
  • Urea : Melicinkan dan melembutkan
  • Chamomile : Melegakan & menenangkan kulit

Terbukti secara klinikal! Seawal 2 hari!

Sumber : biooilexperience.com

Terbukti secara klinikal – 100% bersetuju bahawa kulit kering mereka bertambah baik dalam dua minggu! Tak cukup dengan itu, 92% pengguna  bersetuju bahawa produk ini benar-benar memberikan kelembapan pada kulit mereka!

Jangan colek banyak sangat, pakai sikit je tau!

Sumber : biooilexperience.com

Ia boleh digunakan di seluruh badan. Semudah ABC!

  • Ambil sedikit sahaja Bio Oil Dry Skin Gel di jari. Jangan banyak-banyak macam pakai krim.
  • Sapu dan urut dengan gerakan bulatan kecil pada bahagian kulit bermasalah tu
  • Pastikan seluruh bahagian kena

Malah  penghidap eczema juga boleh gunakan produk ni!

Lebih seronok lagi ia tak memedihkan kulit langsung dan tak berlengas kerana ia ada tekstur gel. Try lah produk baru ni, baru je launch dan Malaysia adalah negara pertama di Asia ia mula dilancarkan. 

Sumber : biooilexperience.com

Oh ya! harga pun berpatutan! cuma RM 19.90 untuk 50ml, RM 34.95 (100ml) dan RM 58.25 (200ml) Korang boleh cari di pusat farmasi seluruh negara!

 

Lobak Merah ialah laman socialtainment #1 di Malaysia. Dapatkan isu-isu viral setiap hari.