in ,

“Atas putih bawah hitam” – Salute! Viral Gambar Anggota Polis Sunburn Lepas Berpanas Waktu Roadblock

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini, rakyat diarahkan untuk tetap berada di rumah dan tidak perlu kemana-mana tanpa ada urusan penting. Sesetengah individu diarahkan untuk work from home manakala ada juga yang ambil kesempatan ini untuk meluangkan masa bersama keluarga.


Namun, bagi petugas-petugas frontliner khususnya anggota polis dan tentera mereka perlu bekerja di luar dan perlu hadap panas terik matahari dan hujan lebat demi memastikan kawalan pergerakan rakyat sentiasa terjaga.

Viral gambar di Facebook menerusi akaun Friends Of PDRM yang memaparkan beberapa anggota polis mengalami sunburn di muka dan pergelangan tangan akibat berpanas di bawah matahari sewaktu sekatan jalan raya.

Sekatan jalan raya dilakukan bagi memastikan orang ramai tidak perlu keluar rumah tanpa sebarang urusan penting. Hanya ketua atau wakil keluarga sahaja dibenarkan keluar untuk membeli barang keperluan harian.

Jangan lupa pakai sunscreen tau nak elak sunburn ni. 

Gambar-gambar itu mendapat respon yang positif daripada netizen dan turut memberi semangat kepada polis dan tentera yang menjalankan tugas mereka demi mengawal dan menjaga keselamatan rakyat Malaysia.

Tabik hormat

Kulit-kulit menjaid saksi kat akhirat nanti

Baca : “Siapa yang ingkar tu memang takde perasaan!” – [VIDEO] Netizen Sebak Tengok Pasukan PDRM Buat ‘Roadblock’ Walaupun Hujan

 

 

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.