“Asalkan berlapik, bolehlah sentuh t*tek kau?” – Netizen Kecam Joy Revfa Sentuh Bahu Aliff Syukri

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:Pengasas kosmetik Joy Revfa sering terpalit dengan kontroversi sejak kisah pergolakan rumah tangganya dengan Hafiz Hamidun menjadi perhatian media. Dia juga telah menimbulkan kontroversi selepas memuat naik gambar bunga hadiah pemberian Mr. J yang dipercayai pengganti bekas suaminya.

Terbaru, Joy Revfa sekali lagi mengundang kontroversi yang membuatkan netizen mempersoalkan tindakannya selepas gambar memegang bahu Aliff Syukri dimuat naik di laman sosial, Instagram. Eh?

Sumber: Instagram

Gambar tersebut yang turut menampilkan pengacara Nadia Anuar, merupakan gambar untuk sesi fotografi bagi keluaran produk tudung terbaru kerjasama antara Joy dan Aliff.

Menurut mStar, Joy menjelaskan bahawa dia telah diarahkan untuk menyentuh bahu Aliff semasa sesi fotografi dalam keadaan berlapik dan hanya untuk beberapa saat.

“Sewaktu sesi fotografi memang kami diarahkan untuk menyentuh bahu Datuk Aliff Syukri tapi ia berlapik dan hanya bersentuhan beberapa saat sahaja untuk kami jalani di sebalik tabir fotografi itu.”

Sumber: Instagram

Joy Revfa, 30, berkata dia tidak sangka akan mendapat kecaman daripada netizen sehingga perkara itu menjadi isu perbalahan antara mereka. Sememangnya gambar itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang tidak senang dengan tindakan Joy bersentuhan dengan Aliff kerana berlapik ataupun tidak, hukumnya tetap haram.

Sumber: Instagram

Bukan itu sahaja, nampaknya isteri Dato’ Aliff Syukri, Datin Seri Nur Shahida turut terpalit di dalam kontroversi ini. Hal ini adalah kerana netizen tidak senang melihat Joy Revfa yang merupakan seorang janda memegang suami orang di dalam sesi fotografi.

Sumber: Instagram

Kontroversi ini mungkin boleh dielakkan sekiranya Joy Revfa lebih tegas dalam menyatakan pendiriannya untuk tidak menyentuh bahu seorang lelaki semasa sesi fotografi tersebut. Tambah-tambah lagi, Joy membawa imej seorang muslimah, maka perlulah dia berhemah dalam gerak gerinya.

Semoga ini menjadi pengajaran…

Baca: Trending Nombor 2 di YouTube, Netizen Puji Video Muzik abang Nak Tegur 3.0 Setaraf Artis Antarabangsa

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Amalina Zainal

Seorang yang optimis dan teliti serta berkemahiran dalam berkomunikasi; boleh bekerja dalam pasukan, berfikiran terbuka dan seorang yang menepati masa.