in

“Aku punyalah cari kat mana 60an” – Netizen Tergamam Lihat Transformasi Makeup Wanita Ini, Dari 60an Jadi 30an!

Makeup Transformation Pengantin Ermatahir

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Benarlah kata orang, kuasa solekan ini boleh merubah segala-galanya. Dari kurang berkeyakinan dan tidak menyerlah, boleh jadi seorang yang cantik rupawan.



Malah bagi mereka yang berusia, korang boleh nampak muda 30 tahun tau kalau kena teknik make up dan dapat jurusolek yang berpengalaman!

Inilah yang dikongsikan di TikTok jurumekap @ermatahir, apabila seorang wanita berusia 60 tahun meminta untuk ditatariaskan pada hari perkahwinannya.

Menurut Erma, pada awalnya bakal pengantin tersebut berasa sedikit ragu-ragu sama ada jurumekap tersebut boleh mengubah wajahnya yang sudah berusia 60an ini menjadi berseri-seri di hari perkahwinan.

Tapi saya dah berumur. Boleh ke ubahkan saya? Bagi berseri di hari bahagia saya?” 

“Boleh. InsyaAllah dipermudahkan,” tulis Erma dalam video tersebut.

@ermatahir

Alhamdulilah dipermudahkan urusan🥰 Selamat pengantin Baru Pengantin 1st impression berseri di hari bahgia #makeupbyermatahir #wedding #busana

♬ Di Renjis-Renjis – R.Ismail

Walau bagaimanapun selepas melihat perbandingan dengan wajah asal pengantin tanpa make up, bukan saja pengantin yang berpuas hati dengan hasil solekan tersebut, admin pun sampai tergamam tak percaya yang pengantin memang berusia 60an. Cantik wehhh!

Comel Pengantin Make Over

 

“Cantiknyaaa tak macam 60an, macam 30an adalah…” 

Video tersebut mendapat respon positif netizen yang terkejut melihat perubahan wajah pengantin dan hasil solekan yang menawan dari jurumekap tersebut.

Malah pada awalnya juga ramai yang tidak menyangka wanita di dalam video tersebut sebenarnya berusia 60an kerana dia nampak sangat awet muda walaupun tanpa solekan.

Lawa Makeup Hasil Tangan Erma Tahir

Manis je tengok je tengok pengantin tu. Semoga berbahagia hingga ke syurga. 

Baca: “Kemain ye dik” – [VIDEO] Dua Budak Lelaki Ajuk Pasangan TikTok Femes Menari Tepi Pantai, Ramai Terhibur

Tiktok

Sumber: Tiktok
Sumber: Tiktok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.