in

Wanita Diabaikan Lepas 3 Hari Kahwin, Bercerai Lepas Setahun Sebab Mertua Nak Menantu Doktor

Ft Wanita Diceraikan Sebab Tak Kerja Doktor

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Hanya disebabkan tidak bekerja sebagai doktor, seorang wanita dibiarkan bergantung tak bertali pada 3 hari selepas pernikahannya.Perkara tersebut terjadi kepada sepupu wanita yang dikenali sebagai @indahpsptsri4 selepas dia mendedahkan perkara ini di TikTok yang memperlihatkan video sepupunya melangkah keluar dari pejabat agama dengan rasa gembira dan meraih jutaan tontonan.

 

Bercerai selepas setahun

@indahpsptsri4

♬ suara asli – zayn – zainul

Kata Indah lagi, sepupunya itu ditinggalkan tanpa sebarang kata seawal 3 hari selepas pernikahannya, si bekas suami itu terus ‘mendiam’ sampai setahun sebelum bercerai.

Rupa-rupanya hubungan mereka dikatakan ada campur tangan keluarga mertua, difahamkan ia berpunca daripada keluarga belah sana yang mahukan menantu yang bekerja sebagai seorang doktor.

“Alhamdulillah sepupuku kuat, mandiri, boleh mencari wang, bahkan boleh biaya bekas suaminya.”

@indahpsptsri4

Balas @elcila6 3 hari pernikahan ditinggal tanpa sepatah katapun smpe saat ini sudah 1 thn, hanya karn mantan mertua mencari menantu yang punya gelar dokter😂alhmdulilah sepupu ku prempuan hebat, kuat, mandiri, bisa cari uang sendiri bahkan bisa biayain hidup mantan suami nya🙄

♬ Hey Ladies – Rossa

@indahpsptsri4

Balas @troubleforyou3

♬ suara asli – Indahhhh – Indahhhh

Bersimpati dengan nasib sepupunya, ramai netizen di ruangan komen memberikan kata-kata semangat kepada sepupunya itu. Malah ada juga yang pelik wanita secantik ini, berdikari siap boleh tanggung bekas suami sendiri ditinggalkan hanya disebabkan tak jadi doktor.

Screenshot 2022 06 27 152435 Screenshot 2022 06 27 152502 Screenshot 2022 06 27 152530 Screenshot 2022 06 27 152545

Hurm, tak sangka dah tahun 2022 masih ada yang ukur kerja sebagai kejayaan seseorang. Apa pun sabarlah, mungkin jodoh dah tertulis untuk dapat yang lebih baik.

Baca : Tak Boleh Pilih ‘Last Name’ Punya Pasal, Pasangan Pilih Bercerai & Kahwin Semula Setiap 3 Tahun

Last Name 758X421.Jpg

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.