“Wanita Asia payudara leper” – Kajian Dedahkan Payudara Wanita Malaysia Adalah Kedua Terkecil Di Dunia!

Admin tak tahulah kajian yang admin nak cerita ni akan buat korang happy atau kecewa. Hahaha

Kalau korang nak tahu, menurut kajian yang dikeluarkan oleh The Journal of Female Health Services wanita Malaysia merupakan negara ke 107 dari 108 negara yang disenaraikan dalam kajian saiz payudara. Kita dikalahkan oleh Filipina yang memegang ‘takhta’ payudara terkecil di dunia.

Namun, lain ceritanya dengan negara-negara jiran kita seperti Vietnam, Thailand, Singapura dan Indonesia semuanya mempunyai saiz payudara lebih besar.

Manakala, payudara terbesar dalam dunia disandang oleh wanita dari Amerika, Kanada dan Ireland. Tapi, dorang yang paling banyak buat pembedahan plastik untuk besarkan payudara.

Seramai 340,000 wanita berusia 28 ke 30 tahun dari seluruh dunia telah terlibat dalam kajian ini. Pengkaji mengesahkan, saiz payudara memang berbeza mengikut negara.

2,500 wanita terdiri daripada warga Malaysia dan mendapati bahawa saiz payudara mereka lebih kecil dari cup A.

“Payudara terkecil biasanya adalah dari wanita yang lahir di Afrika dan Asia, lebih-lebih lagi di negara-negara Asia Timur. Mereka biasanya memiliki payudara bersaiz A cup atau lebih kecil dari itu.”

Pengkaji siap cakap, kebanyakan wanita di Asia mempunyai “payudara leper”!

Bagaimanapun, wanita-wanita Malaysia janganlah kecewa pulak dengan kajian ini. Kerana, menurut World Of Buzz pengkaji di Malaysia telah menunjukkan, majoriti lelaki di Malaysia sebenarnya lebih gemar dengan payudara yang sederhana.

Kajian dari New Zealand pun menunjukkan bahawa majoriti lelaki tak kisah dengan saiz payudara wanita.

Apa-apa pun, lain orang lain kehendaknya. Saiz payudara bukan pengukur kecantikan seseorang. Ye dokkk?

 

Baca: “Boleh dapat cancer” – Bahana ‘Breast Filling’, Payudara Wanita Ini Bernanah, Terpaksa Dibuang, & Dah Tak Boleh Mengandung!

 

Ditulis oleh Nadia Ghafar

Pendengar setia Willie Nelson