in

TV Alhijrah Tangguh Siaran Episod ‘Kak Long Viral’

Tv Al Hijrah Batal Rancangan Kak Long Viral

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Jika terdahulu, tular sebuah gambar yang memaparkan ‘Kak Long Viral’ yang ‘terkenal’ akibat videonya membuat ‘kecoh’ di kedai serbaneka 7Eleven dijemput menjadi tetamu dalam satu rancangan TV Alhijrah mendapat kecaman hebat netizen.


Nampaknya menerusi satu perkongsian Facebook rasmi stesen TV tersebut, pihak mereka akhirnya membuat keputusan untuk menangguhkan penyiaran episod berkaitan wanita berkenaan.

Fn0Mjb9Auamdlcm

Kenyataan rasmi yang dikeluarkan TV Alhijrah menjelaskan bahawa rancangan ‘Program Trending’ di saluran berkenaan merupakan sebuah program perkongsian yang membincangkan isu-isu terkini yang tular di media sosial.

Kehadiran Wan Nor Baizura atau Kak Long di studio tersebut katanya telah disertai oleh Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki yang merupakan panelis yang mengambil peranan dalam memberi tausiyah, teguran dan pengajaran kepada wanita berkenaan mengenai isu yang dialaminya.

TV Alhijrah juga mengambil kira kegelisahan yang tercetus dan mengambil keputusan untuk menangguhkan penyiaran episod tersebut. 

“TV Alhijrah mengucapkan terima kasih atas maklum balas serta teguran penonton dan sentiasa berusaha untuk meningkatkan mutu kandungan kami agar lebih memberi manfaat kepada rakyat Malaysia,” tulis kenyataan tersebut.

https://www.facebook.com/tvalhijrah/photos/a.1525583134138602/5295802507116627

 

“Tak payah tangguh, lebih baik batalkan terus” 

Kenyataan yang dikeluarkan stesen TV ini walau bagaimanapun masih mendapat pelbagai respon netizen yang mana berharap episod tersebut dibatalkan terus dan ada juga yang memberi cadangan supaya rancangan ini menjemput staf 7Eleven yang terlibat dalam isu ini.

Batalkan

Relaks ye semua, chill okay? Ramai yang marah isu kak long ni. 

Baca: “Takde content sangat ke?” – Kak Long 7E Jadi Tetamu Jemputan, TVAlhijrah Dikecam Netizen

Fi Tvalhijrah

Sumber: Twitter
Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.