in

Tiap Kali Musim Perayaan Jalan Mesti ‘Jam’, Ini 5 Aktiviti Untuk Hilangkan Bosan

Jalan Jam Raya

Bila tiba sahaja musim perayaan, orang ramai pasti tidak melepaskan peluang untuk pulang ke kampung ataupun pergi bercuti. Tidak kira apa pun situasi ekonomi, yang nyata, balik kampung pada musim perayaan telah menjadi satu tradisi menarik dan unik bagi rakyat Malaysia.

Walaupun jalan sesak dengan kenderaan tapi demi semangat nak balik tu, hadap jelah. Asalkan sampai ke destinasi yang nak dituju. Situasi ini juga pastinya membuatkan kita mulai rasa bosan dan ada kalanya boleh stress bila berjam-jam tersekat dalam traffic jam!

Jadinya, kami senaraikan beberapa aktiviti yang boleh korang buat untuk hilang bosan bila terperangkap dalam jam.

Karaoke beramai-ramai

Rearview Selfie 768X461 1

Apa lagi yang seronok dibuat kalau bukan berkaraoke! Masa inilah korang nak praktis vokal, nyanyi dengan penuh perasaan, lebih-lebih lagi jika kita karaoke dengan kawan atau keluarga yang mempunyai taste lagu sama dengan kita.

Marathon drama

Www 07302022

Biasanya masa cutilah baru ada peluang untuk buat movie marathon, topup balik segala cerita yang tertinggal sebab sibuk bekerja.

Jadi apa kata korang standby movie list siap-siap supaya korang boleh layan masa tengah hadap jam. Taklah bosan kan?

Main mobile game

Onur Binay 9Tgh Zpmiym Unsplash

Bila dalam situasi trafik sesak di sepanjang lebuh raya, mulalah kita rasa tidak senang duduk. Untuk mengisi masa terluang, korang boleh main permainan video dalam telefon pintar.

Nak lebih meriah lagi, mungkin boleh buat beberapa team untuk bermain bersama-sama secara live stream. Selain dapat mengelakkan kebosanan, korang juga akan dapat merangsang minda sekali gus boleh hilang rasa mengantuk.

Berangan jadi ‘reporter’

Img 6945

Bila terasa stress kerana trafik yang tak bergerak, cepat capai telefon dan buka kamera. Kemudian, rakam video ala-ala reporter dan update tentang traffic jam di kawasan korang tu. Kemudian upload di media sosial korang, mana tahu tiba-tiba boleh viral disebabkan video tu.

Bonding time

Jika kita lihat di media sosial sekarang terdapat pelbagai trend dan challenge yang menjadi ikutan untuk hiburan diri. Apa kata, korang manfaatkan waktu jam dengan bonding time bersama kawan atau ahli keluarga dengan buat video TikTok challenge. Pasti riuh dibuatnya.

Ataupun, mungkin boleh ambil masa tu untuk menonton Netflix bersama-sama sementara menghadapi jalan sesak. Tapi bila guna internet ni, tentulah banyak guna data bukan?

Bab internet tu korang tak perlu risau sebab boleh guna plan data dari Celcom. Bukan itu sahaja, Sempena Tahun Baharu Cina ini, Celcom ada melancarkan ONG MARI DEALS dengan penawaran pelbagai plan yang sangat menarik dan bombastik, cuba korang tengok kat bawah ni:

1) Celcom MEGA

Boleh dapatkan telefon 5G PERCUMA dengan Celcom MEGA™ dan PERCUMA 1 bulan TVB Anywhere+ serta Blacknut Cloud Gaming.

Cny Mega Advertorial1920X1080 Bm 1

2) Xpax Prepaid

Internet dan panggilan TANPA HAD serta 5GB Internet Pantas dengan hanya RM38 sebulan.

Kv Xpax Prepaid 1920X1080 Bm

3) Xpax Postpaid

PERCUMA pelbagai pilihan telefon 5G dengan kontrak 12 bulan termasuk 40GB data Internet Pantas dengan akses YouTube, Facebook, Instagram tanpa had.

Bukan itu sahaja, korang juga boleh dapat 1 bulan TVB Anywhere+ (kandungan hiburan Asia terbaik).

Pro 34993 Generic Cny Xpax Postpaid Online Advertorial 1920X1080 Bm

4) Celcom Home Fibre™

Miliki Internet Fiber TANPA HAD selaju 300Mbps di seluruh rumah dengan hanya RM100 sebulan. Sangat mampu milik dengan WiFi 6 Router PERCUMA lagi!

Bm Ceh Celcom Home Cny 2023 Online Advertorial Kv 1920X1080

5) just4ME™ (postpaid)

Nikmati rebat sehingga RM40 bagi Internet add-on (rebat akan dikreditkan ke dalam bil bulan seterusnya)

Cny 2023 Just4Me Postpaid 1920X1080 Bm

Mana lagi nak dapatkan tawaran Tahun Baharu Cina, kalau bukan dengan Rangkaian No.1 Malaysia hanya di Celcom!

Info lanjut mengenai Celcom ONG MARI DEALS,ikuti mereka di Facebook, Instagram atau layari laman web di sini.

#Celcom #CelcomXpax

Sumber: pymnts
Sumber: dramabeans
Sumber: Pexels
Sumber: Nona