in

Tiada Pembalut Plastik, Ini Cara Baharu Pembungkusan Kotak iPhone

3Iphone

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Baru-baru ini, Apple melancarkan produk terbaru mereka dalam acara tahunan Apple Event. Apa yang menjadi perhatian ramai ialah pelancaran siri terbaharu telefon bimbit mereka, iPhone 13.



Tampil dengan ciri yang berbeza, iPhone 13 pastinya menjadi kegilaan peminat produk Apple. Namun, untuk siri terbaru iPhone, ada satu kelainan yang melibatkan pembungkusan kotaknya. Korang boleh tengok gambar pembungkusan iPhone 13 dalam tweet @XavierNaxa kat bawah ni.

Screenshot 2021 09 19 At 2.19.40 Pm Screenshot 2021 09 19 At 2.19.55 Pm Screenshot 2021 09 19 At 2.20.06 Pm Screenshot 2021 09 19 At 2.20.32 Pm Screenshot 2021 09 19 At 2.20.43 Pm

 

Tiada pembalut plastik

Bagi mencapai hasrat carbon-neutral dan kelestarian alam, Apple tidak lagi menggunakan plastik untuk iPhone 13. Screenshot 2021 09 19 At 2.28.44 Pm

Sebelum ini, Apple membuang palam pengecas dan earpod dalam set iPhone sebelum ini. Kini Apple memilih untuk tidak membalut kotak iPhone 13 dengan plastik.

Screenshot 2021 09 19 At 2.31.52 Pm

Entah apa lah pulak kan Apple nak buang dari set iPhone untuk siri-siri akan datang.

 

Baca: Kajian:  Rakyat Malaysia Kena Kerja 30.3 Hari Untuk Beli iPhone 13 Pro,  Singapura Pula 7.6 Hari

Screenshot 2021 09 19 At 2.35.02 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.