in

“Tembak direct terus, takde tapis-tapis” – Kali ni Drama Band Buat Lagu Untuk Golongan ‘Kayangan’

Combine Drama E1628913864345

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Siapa tak kenal dengan Drama Band yang famous dengan lagu Drama yang penuh dengan kontroversi. Kali ini, Drama Band telah menghasilkan lagi satu karya baru yang mungkin akan menjadi perhatian netizen lagi yang bertajuk Kayangan.



Golongan ‘kayangan’ menjadi isu yang hangat dibualkan oleh orang ramai pada ketika ini berikutan dengan permintaan mereka yang demand sewaktu dikuarantin. Para frontliners juga turut terkesan dengan sikap dan tingkah laku mereka yang cerewet dan mengadu sikap mereka yang ‘manja’.

D1

Sikap golongan ini yang kurang beradab dan ada yang sampai menghina para frontliner menjadikan lagu ini diciptakan sebagai teguran untuk mereka.

D2

Korang dah dengar lagu ni ? Kalau belum korang boleh dengar kat sini

Menurut Mstar, vokalis Drama Band, Aepul Roza mendapat idea untuk menghasilkan lagu ini selepas melihat tweet dan aduan daripada frontliners mengenai kluster itu.

Drama Band

Mereka juga bersedia menerima kecaman daripada netizen sekiranya lagu ini tidak dapat diterima oleh orang ramai.

Namun, setakat ini lagu itu mendapat respon yang baik daripada netizen walaupun lagu itu berbaur sindiran.

Terbaik Drama Band

Y11

Good job Drama Band!

Y22

Mungkin, dengan terciptanya lagu ni golongan berkenaan boleh sedar ye dak ? 

Baca : “Teruskan buat muzik!” – Drama Band Mohon Maaf, Netizen Mahu Mereka Terus Berkarya Seperti Biasa

Drama Band

 

 

Sumber: Youtube
Sumber: Youtube
Sumber: Google
Sumber: Youtube
Sumber: Youtube

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.