in

“Teacher goyang kaki di rumah? Nope, kami mengemis” – Cikgu Whatsapp Student Tanya Pasal Homework Tapi Ini Respon Dia Dapat

Combine Murid

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Berikutan perintah kawalan pergerakan (PKP) yang telah dilaksanakan akibat pandemik Covid-19, beberapa tempat ibadah, kedai-kedai, univerisiti malah sekolah juga telah diarah untuk tutup demi keselamatan orang ramai.



Berikutan sekolah yang telah dicutikan, guru-guru akan memberikan homework kepada student selama tempoh PKP supaya student masih lagi belajar dan membuat tugasan sekolah walaupun berada di rumah.

Whatsapp merupakan salah satu medium untuk guru dan murid berinteraksi antara satu sama lain. Sudah pasti seorang guru akan mengambil berat soal tugasan-tugasan yang dia telah berikan kepada muridnya.

Dah siap ke belum? Dah buat ke homework yang cikgu bagi, ada yang tak faham ke atau perlu bantuan kan. 

Viral di Twitter mengenai satu conversation yang dipercayai daripada seorang guru bersama anak muridnya. Kelihatan guru itu sedang bertanya soal homework yang dia bagi kat muridnya.

Twitter 1

Namun, murid ini memberi respon kelihatan agak kurang sopan dengan gurunya.

Mungkin student ni memang ada kerja lain, tapi boleh je nak reply whtasapp cikgu tu dengan adab kan. 

Rata-rata netizen juga berkongsi di ruangan komen bagaimana respon student diorang apabila cikgu mereka bertanya soal tugasan sekolah.

Bila tanya masalah semua senyap

T1 4

I feel you sis 

T2 5

Penat mengemis T3 3

Korang yang student kalau cikgu tanya homework tu boleh kan jawab elok-elok. Cikgu tak marah pun sebab korang pun maybe ada banyak lagi homework lain nak buat kan?

Baca : “Cikgu gaji jalan sebab tu buat buat rajin” – Ada Parents Galakkan Anak ‘Tak Payah Buat Homework’ Waktu PKP

Cikgu

 

 

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.