in

Tangisan Dari Kubur, Ingatkan ‘Hantu’ Rupanya Budak Yang Ditanam Hidup-Hidup

Ghost E1658640744809

Perkara mistik ini memang selalu kita dengar lebih-lebih lagi sekiranya kita berada di kawasan yang menjadi hotspot utama untuk hantu ‘berkampung’.

Contoh yang boleh kita ambil adalah apabila kita berada di kawasan perkuburan lebih-lebih lagi kalau terdengar tangisan atau suara yang tak menyenangkan. Confirm meremang bulu roma!

Tapi lain pula jadinya yang berlaku di kawasan perkampungan Patna, India apabila beberapa wanita panik dan terkejut mendengar suara tangisan dari kubur yang dilaporkan tangisan daripada seorang budak perempuan.

Menurut The Star, wanita-wanita itu difahamkan sedang mencari kayu api dan tiba-tiba terdengar suara tangisan budak perempuan yang terus buat mereka lari lintang-pukang!

Kusangka hantu, rupanya manusia!

1 Ul3Ugo4Zzbvj4Gmsxy4Hta

 

Wanita-wanita tersebut terus melaporkan perkara ini kepada orang kampung dan mereka terus ke kawasan perkuburan semula untuk memeriksa suara tangisan tersebut. Malangnya, ia lebih seram daripada hantu!

Mereka menemui seorang budak perempuan yang ditanam hidup-hidup apabila mendapati suara itu berada di bawah tanah dan tangisannya tidak berhenti.

Mereka juga mula menggali dan akhirnya memang benar tanggapan mereka bahawa tangisan tersebut milik jasad seorang budak perempuan yang masih hidup dengan mulutnya penuh dengan tanah! Seram weh!

Budak perempuan tersebut telah dibawa ke hospital untuk pemeriksaan selanjutnya.

Ibu dan neneknya pelaku utama budak itu ditanam

92812683

 

Selepas menyoal siasat terhadap budak perempuan tersebut, dia tidak tahu di mana lokasi rumahnya dan hanya mampu mengingat nama kedua ibu bapanya sahaja.

Dia juga mengatakan bahawa ibu dan neneknya yang membawa dia ke kawasan perkuburan dan menolaknya jatuh ke dalam sebuah ‘lubang’ lantas memasukkan tanah ke dalam mulutnya.

Mereka kemudian menguburkannya dan meninggalkannya tanpa rasa belas kasihan.

Min tertanya-tanya kenapa sampai nak tanam anak sendiri ya? Korang rasa macam mana pula?

Baca: “Kubur ini wajib dijaga kerana…” – Kubur JWW Birch, Residen Pertama British di Perak Terbiar

Screenshot 2022 07 15 At 10.59.04 Am