in

“Sebaiknya kalian bernikah sahaja” – Lepas Nabila Huda, Zul Ariffin & Intan Najuwa Kena Sekolah Dengan PU Syed

Zulintan3

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Nampaknya kontroversi yang melanda Zul Ariffin dan intan Najuwa menjadi semakin hangat apabila aksi panas mereka yang viral baru-baru ini apabila menjadi perhatian ustaz yang lantang dalam membuat teguran, Pencetus Ummah Syed.


Dalam teguran yang dibuat menerusi Instagram, PU Syed menyifatkan kelakuan mereka berdua itu tidak senonoh walau apa jua alasan.

 

Sebaiknya kalian bernikah sahaja, seolah-olah teringin benar ke Neraka”

Tambah PU Syed lagi, dia sarankan agar Zul Ariffin dan Intan Najuwa sebaiknya bernikah kerana perbuatan itu boleh dilakukan secara halal namun haruslah berbatas.

Bagi PU Syed, ia nampak salah kerana sebagai seorang muslim sudah ditetapkan syarak tentang perkara halal dan haram.

Pusyed
Sumber : instagram

Dalam masa yang sama PU Syed juga menegaskan  pihak berkuasa untuk menggubal satu undang-undang khas bagi membendung kelakuan artis-artis di Malaysia.

“Ambe rasa perlu Menteri Agama, dan JAKIM membuat satu garis panduan, bahkan menggubal undang-undang khas membendung artis-artis yang menunjukkan gaya kehidupan yang negatif ini agar kembali kepada landasan yg sebenar.”

Berpaksikan #AdeAmbeTakut di media sosial, PU Syed dilihat begitu lantang dan berani dalam membuat teguran terhadap artis-artis dan mana-mana pihak yang melakukan perkara-perkara yang bercanggah dengan hukum agama islam.

Sebelum ini, namanya pernah terpalit dalam satu kontroversi apabila pelakon Nabila Huda bergambar dengan anjing menjadi bahan teguran pedasnya, ia meleret apabila ada pihak NGO yang tampil mengajak dirinya berdebat.

Berkenaan dengan gambar aksi panas Zul Ariffin dan Intan Najuwa yang menjadi buah mulut orang ramai, termasuk PU Syed sendiri, gambar itu dikatakan tidak ada kaitan dengan penggambaran drama slot Akasia, Setelah Ku Dimiliki yang menggandingkan mereka berdua.

 

Baca : [GAMBAR] Aksi Panas Zul Ariffin & Intan Najuwa Dalam Air Tersebar?

Zulintan

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.