“PTPTN tak cukup ke” – Bahasa Biadap Seller ‘Katok’ Harga Kat Buyer Masa Nak Nego Harga Laptop Terpakai

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Hidup kalau nak berniaga ni, usahlah memilih sangat pelanggan tu, kalau lah tak berkenan sekalipun tak payah lah sampai nak merendah-rendahkan lagi-lagi kalau jual barang yang bukan bernilai sangat.

Lepastu kalau nak berniaga biarlah ikhlas, harga dah ditetapkan tu jual lah harga tu, tak payah lah nak naik-naikkan bila nampak potensi orang tu. Alahai, tak pasal-pasal seller ni kena hentam dengan netizen. Kan dah mendapat

 

Seller bingai.. rendah-rendah kan budak student.

Ajam SK nak cari lap top terpakai, bila dah jumpa apa yang dia berkenan dia pun hubungi lah penjual tu melalui whats app.

Harga yang di caj mulanya murah, tapi tiba-tiba meningkat, dah tu bahasa pula macam orang tak ada adab. Siap memperlekehkan lagi asal usul dan status seseorang tu.

Bila dia menjelaskan asalnya dari Shah Alam, peniaga itu terus jump to conclusion kata dia ni student, lepastu cas harga mahal-mahal dan gunakan alasan PTPTN .

Bila dditegur tak nak terima, malah apabila mengetahui bahawa pembeli tu bukan student terus caj harga lagi mahal! Menyirap pula bila baca ni,

Hurmm, daripada pos asal, butiran itu didedahkan, ramai netizen serang dia dan dalam masa yang sama rata-rata mengecam dengan bahasa yang digunakan yang seolah-olah macam orang tak ada sivik.

 

Baca : “Islam ke kapir ni” – Cara ‘Reply’ Mesej Ejen Pelancongan Bila Pelanggan Nak Tanya Pakej Percutian Buat Netizen Meluat

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.