“Please masukkan lagu ni dekat radio” – Aizat Amdan Cover Lagu Suruh Orang Patuh Kawalan Pergerakan

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Orang ramai perlu ada kesedaran mengenai wabak Covid-19 ini. Kerajaan dah arahkan untuk tetap stay kat rumah untuk mengelakkan penularan virus ini semakin meningkat. Banyak inisiatif yang dah dibuat oleh ramai pihak bagi menyedarkan orang ramai supaya patuh dengan arahan kerajaan.

Salah satu usaha yang dah dibuat oleh seorang selebriti iaitu Aizat Amdan menerusi Instagram miliknya dimana beliau telah membuat cover lagu bertajuk Hanya Kau Yang Mampu namun liriknya telah ditukar dengan menyuruh orang ramai untuk patuh dengan arahan kawalan pergerakan yang telah dikeluarkan oleh pihak kerajaan.

Kreatif kan? Sebab selebriti dan public figure ni ada pengaruh yang cukup besar untuk orang ramai. Mungkin diorang akan lebih ‘mendengar’ dan patuh arahan yang dikeluarkan daripada pihak kerajaan pada waktu sekarang lepas dengar lagu ni.

Nyanyi pun sedap lirik pun ok.

Rata-rata rakan artis dan netizen cukup terhibur dan menerima baik cara yang dilakukan oleh selebriti ni.

Tabiikk. Kreatif bro

Dengarlah Malaysia

So, korang kita ikut je arahan daripada pihak berkuasa untuk stay kat rumah sampai keadaan kembali pulih. 

Baca : “Yang degil-degil tu bungkus je dalam plastik ni” – [VIDEO] Doktor Kongsi Cara Pesakit Covid-19 Dipindahkan Dari 1 Hospital Ke Hospital Lain

 

Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fadilah Rofiie

Penggemar makanan pedas, senang cerita tak pedas tak makan. Lagi selesa pakai sneakers daripada heels