in

Pernah Mengajar Masa Tingkatan 3, Siapa Sangka Wanita Pilih Ex Student Sendiri Jadi Suami

Story Cikgu

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Rahsia tuhan memang kita tak dapat nak tahu, dari segi rezeki, ajal, jodoh, kita hanya mampu untuk berdoa dan merancang.



Pernah tak korang berangan atau memendam perasaan dekat cikgu korang masa sekolah dulu? Kalau ya pun mesti korang cuma suka-suka gitu saja kan, iyalah sebab masih sekolah lagi. Tapi apa reaksi korang kalau tiba-tiba cikgu jadi suami atau isteri korang?

Haa lebih kurang macam kisah yang min nak kongsikan ni. Meh tengok

11 tahun beza umur

Kisah ini di kongsikan di aplikasi TikTok, yang mana wanita berkenaan memberitahu mereka berkenalan masa tu suaminya di tingkata tiga dan dia pula guru di sekolah suaminya. Tapi masa tu hubungan mereka memang hanya sekadar guru dan murid sahaja.

@izzaerma

11 years . Husband and wife . #beforeyougo #couplechallenges #husbandandwife #fyp

♬ original sound – Izza Erma – Izza Erma

“Tup-tup kawen”

Perkongsian video oleh Izza Erma, 36 dan suaminya berusia 25 tahun, menunjukkan mereka ni macam sebaya. Bak kata orang dah kalau sama cantik sama padan tu memang baguslah.

Mereka berdua melangsungkan perkahwinan pada 20 Disember 2020 setelah setahun berkenalan dengan lebih rapat.

Pernah ajar suami di sekolah

Namun, apa yang paling menarik perhatian netizen, wanita ini pernah menjadi cikgu kepada suaminya masa tingkatan tiga dahulu.

Cikgu

 

Yang single tu santai dulu

Rata-rata warganet telah menitipkan ucapan tahniah ke atas perkahwinan mereka yang dah memasuki usia 3 bulan.

Reak Cikgu 1 Edit

Reak Cikgu 2 Edit

Reak Cikgu 3 Edit

Reak Cikgu 4 Edit

Reak Cikgu 5 Edit

Kepada sesiapa yang masih single tu, bawa bersabar ya. Mana tahu jodoh korang tengah dalam tadika ke?

 

Baca : Ramai Sangka Pengantin Perempuan Budak Sekolah, Rupanya Umur Dah Nak Dekat 30-an

Foot Kawin

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.