in

“Org kita pakai getah je” – Lelaki Ini Ajar Cara Lipat Kotak Bijirin Sarapan Untuk Elak Masuk Angin

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Korang mesti pernah beli bijirin sarapan atau cereal tu kan? Selama ni korang simpan macam mana je untuk elak masuk angin?


Kalau korang nak tahu cara macam mana nak guna kotak cereal tu untuk simpan cereal yang korang dah buka tu, korang boleh lah ikut lifehacks @aimnfhmi_ kat bawah ni.

Dan untuk korang yang masih tak faham atau tak berapa nak tangkap macam mana dia buat, cuba korang tengok video kat bawah ni

 

Macam-macam cara boleh buat

Dengan life-hacks yang dikongsi oleh lelaki tadi tu, netizen mencadangkan solusi yang lebih mudah dan biasa di buat. Macam-macam idea ada!

Admin sangat yakin ramai orang buat macam ni. Solution paling mudah. Tak kisah lah nak bunjut, gulung dulu baru ikat dengan getah, janji guna konsep getah tu untuk elak cereal masuk angin.

Yeap penyepit pun boleh pakai untuk elak masuk angin. Tapi make sure penyepit makanan lah ye. Bukan sepit baju dekat ampaian tu.

Yang ni admin pernah buat dulu. Lepas tu bila nak makan cereal tu bau peti sejuk. Lepas daripada peristiwa tu, memang dah tak simpan dalam peti sejuk dah. Pakai getah je senang.

 

Baca: “Apa punya perangai owner produk macam ni”- [VIDEO] Tak Serik Lagi,  Aliff Syukri Buat Live Minum Ubat Kurus Tapi Sachet Ikat Dengan Getah

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.