in

Netizen Terkejut Perubahan Drastik Amalina Che Bakri, Samakan Seperti Kim Kardashian

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Siapa yang tak kenal dengan Nur Amalina Che Bakri? Pencapaian cemerlangnya dengan memperoleh 17A1 dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun 2004 sangat membanggakan negara.


Digelar sebagai pelajar pintar, Amalina telah membuktikan kebolehannya dengan melanjutkan pelajaran ke luar negara dan menjadi idola buat pelajar di sekolah-sekolah tempatan. Beberapa tahun berlalu, kini Amalina telah berjaya memperoleh ijazah berkembar iaitu Ijazah Sains Biomedik dalam Farmakologi dan Ijazah Perubatan dari Universiti Edinburgh Scotland. 

Dr Amalina yang kini berusia 30 tahun sedang menjalani surgical trainee di The Royal College of Surgeon, England bercita-cita untuk menjadi pakar bedah payudara dan onkoplastik, lapor Nona.

Disebalik semua ini, namanya kini disebut-sebut namun bukan atas kejayaan yang diperolehnya tetapi oleh kerana kontroversi mengenai perubahan drastik yang berlaku terhadap dirinya! Eh apa pulak yang Amalina lakukan kali ini? 

Baru-baru ini tersebarnya gambar terbaru Amalina dengan imej yang dikatakan ala-ala Kim Kardashian. Iye ke macam Kim K? 

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Menurut netizen, Amalina kini dilihat semakin galak bersosial dan kemungkinan besar terkena kejutan budaya.

Masakan tidak, pakaian serta imejnya berubah dengan drastik sekali berbanding dirinya semasa di bangku sekolah dahulu. Amalina yang dahulunya bertudung kini sudah free hair dan selesa bergaya dengan skirt dan baju sleeveless. Ehem!

Sumber: Teh Tarik Memoirs
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Perubahan tersebut telah mengundang kecaman dari rata-rata netizen yang mengatakan dia semakin melupakan asal usulnya. Namun disebalik kecaman itu, masih ada yang mengakui Amalina sebagai ‘beauty with brain’.

Sumber: Facebook

Pun begitu, Amalina tidak mengendahkan kata-kata orang. Kejayaan dan pencapaiannya merupakan sesuatu yang membanggakan dan patut menjadi ikutan wanita-wanita di Malaysia. Tak gitu? Tapi bab imej dia tu kita tolak tepilah kan! 

Semoga Amalina terus menyinar dan impian menjadi pakar bedah tercapai satu hari nanti! You go girl! 

Baca: Netizen Prihatin Che Ta Sering Menggayakan Anak Dengan Pakaian Seksi, Bimbang Keselamatannya

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.