in

“Nak jadi model ke menteri” – Rina Harun Dikecam Netizen Gara-gara Tular Gambar Jadi Model Baju Kurung?

Collage 21

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sebelum ini, ramai yang terkejut dengan penampilan baru Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga & Masyarakat, Rina Harun yang dilihat semakin kurus dan bergaya.Baru-baru ini pula, menerusi Instagram peribadi seorang pereka fesyen terkenal, ManKajang29 telah kongsikan beberapa gambar disebalik tabir photoshoot menunjukkan Rina Harun mengenakan busana baju kurung klasik rekaannya.

Euj Xtaviaktt0Z Euj Xtcucaasyxc

Gambar-gambar yang dikongsikan oleh Man Kajang ini telah tular hingga nama Rina Harun jadi trending di Twitter dari semalam hinggalah artikel ini ditulis.

Euj Xs Vcakjfts Euj Xtauyaqdwyd

“Nak jadi model ke menteri?”

Eulk1Vxvoaa1Kma

Namun, gambar tular ini telah menerima kritikan dari netizen serta ahli parlimen kerana merasakan yang Rina Harun ‘tak buat kerja’.

Menerusi MalaysiaKini, Ahli Parlimen Batu Kawan, Kasthuri Patto turut meluahkan kerisauannya dengan kementerian pimpinan Rina Harun ini yang sepatutnya menjaga kebajikan orang tua, orang kurang upaya, kanak-kanak dan wanita.

Lebih-lebih lagi selama lebih dua bulan, Rina Harun tak keluarkan apa-apa kenyataan yang kuat walaupun banyak kes-kes besar yang telah berlaku.

Antaranya seperti remaja 16 tahun dirogol di dalam lokap polis di Sarawak, budak lelaki mati didakwa didera oleh ibu kandung dan bapa tiri serta dakwaan pemandu wanita diganggu oleh polis.

Saya tak menghalang orang yang ingin memperbaiki dirinya, tapi untuk manjakan diri dikala orang memerlukan kepimpinan, Rina telah gagal.

Screenshot 2021 02 15 At 10.23.59 Am Down

Pun begitu, semalam The Star melaporkan Rina Harun mengatakan Rang Undang-undang Gangguan Seksual akan siap pada Mac ini dan draf tersebut kini dalam peringkat terakhir untuk diteliti oleh Jabatan Peguam Negara dan akan dibentangkan di sesi Dewan Rakyat akan datang.

Ada bakat jugak Rina Harun ni jadi model

 

Baca: “Ada duit apa pun boleh buat” – Viral Transformasi Rina Harun, Netizen Jadi Detektif ‘Korek’ Cerita Pasal Pembedahan Bariatrik RM35k

Screenshot 2021 02 15 At 10.41.31 Am

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.