in

“Nak guna buat apa duit tu?” – Pemuda Jelaskan Kenapa Kita Patut Ambil Duit i-Lestari

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Seperti yang kita sedia maklun sejak PKP fasa pertama dijalankan lagi Perdana Menteri Malaysia Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengumumkan bahawa kemudahan pengeluaran caruman akaun dua Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) telah berkuat kuasa pada 1 April lalu.


Lapor Berita Harian,  ia merupakan sebahagian daripada Pakej Rangsangan Ekonomi dan Bantuan Rakyat.

Berikutan itu ramai yang dah mula mohon dan ada juga yang buat keputusan untuk simpan sahaja, bagi pemuda ini, kalau kita keluarkan wang itu sebenarnya boleh memberi manfaat kepada diri kita kerana…

 

Saving akaun dalam ASB akan jadi makin tebal.

Duit yang dikeluarkan itu bukanlah digunkan dan simpan dalam akaun peribadi sebaiknya manfaatkan peluang ini untuk membuat pelaburan.

Katanya lagi waktu sebegini lah peluang kita untuk menghulurkan bantuan kepada mereka dan berkongsi rezeki kepada orang yang memerlukan.

Rata-rata 1.6K yang retweets perkongsian dia ini bersetuju dan ambil pendapatnya ini sebagai satu panduan. Bagaimanapun, itu terserlah kepada pendirian masing-masing dan mungkin ada cara mereka sendiri raih kewangan.

Tapi pendapat min, memang sokong. Andaikata anda yang masih belum buat atau ubah fikiran untuk memohon, boleh ke https://ilestari.kwsp.gov.my/ untuk membuat permohonan atau semakan.

 

Baca : “Dah 1st April” –  Ini Cara Bagaimana Nak Keluarkan Duit Dari KWSP

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.