in

“Mana satu binatang ni? si*l betul!” – Video 3 Pemuda Kejam Dera Monyet Sambil Bergelak Sakan

Monyet4

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kecoh di Twitter pasal video 3 orang pemuda seronok mendera dua ekor monyet, video yang meraih lebih daripada 5,300 jumlah retweets sejak ia dimuat naik beberapa hari lepas telah menimbulkan kemarahan warganet yang melihatnya. 

Bayangkan monyet tu manusia, manusia tu beruk

Berdasarkan pemerhatian netizen ini, kejadian berlaku di Kedah. Dalam video tersebut mereka kelihatan begitu seronok setelah berjaya menangkap dua ekor monyet tu.

https://twitter.com/fafalinfazlin/status/1140240379490402304

Difahamkan, puncanya adalah keganasan money ini yang selalu mencuri makanan di dalam rumah orang, merosakkan tanaman dan ramai sangat dah geram dengan moneyt-monyet ini.

Tapi ramai yang anggap mendera monyet-monyet ini tidak wajar dilakukan kerana tindakan sedemikian telah menyiksa haiwan-haiwan yang tidak berakal.

Bagaimanapun, ada juga yang membela kerana mereka ini. Bahkan menurut @fafalinazlin tuan emunya badan tidak membunuh pun dan apa yang dilakukan ini hanya sekadar suka-suka.

 

Harap 7 keturun dia kena badi monyet – Netizen

Deramonyet3Deramonyet6  Deramonyet2  Deramonyet4 Deramonyet5

Deramonyet

Tapi bagi admin monyet liar ni memang nakal, tapi takkanlah sampai nak bersikap kejam. Haiwan mana ada akal, tapi orang yang jenis mendera ni rasanya macam dia lebih biantang daripada mangsa haiwan tu.

 

Baca : Ikat Leher Sampai Nak Putus! Kenapa Ramai Sangat Suka Dera Kucing?

Leherjerut

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.