in

“Letak mantra betul ke” – [VIDEO] Ada Penonton Didakwa ‘Kesurupan’ Lepas Tonton Filem ‘KKN Di Desa Penari’?

Kkn Desa Penari Ada Yang Kesurupan

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Berlegar di aplikasi TikTok baru-baru ini akan beberapa ‘teaser’ sebuah filem seram terbaru dari negara seberang bertajuk KKN di Desa Penari.Diangkat daripada kisah benar yang pada asalnya dikongsikan di Twitter oleh pemilik akaun bernama SimpleMan, filem ini menceritakan mengenai kejadian mistik yang menimpa 6 orang mahasiswa KKN bernama Nur, Widya, Ayu, Bima, Anton dan Wahyu.

Mv5Byjbjm2Y5Ywetntgymi00Mzcwlthkytctyzzmy2Fknjzjztrjxkeyxkfqcgdeqxvymtezmti1Mjk3. V1

 

Sinopsis KKN Di Desa Penari 

Semuanya bermula apabila keenam-enam mahasiswa ini telah bertemu dengan penghulu kampung bernama Pak Prabu yang mengingatkan mereka untuk mematuhi segala peraturan di kampung itu dan menghindari tempat terlarang di kawasan tersebut.

Pioneer Di Indonesia Kkn Di Desa Penari 9A20D2

Pada awalnya semua kelihatan normal sehinggalah Nur dan Widya dikatakan telah diganggu oleh seorang penari. Bima juga pada masa yang sama telah berubah sikap sehingga program yang mereka rancangkan menjadi rosak.

Bimbang dengan apa yang berlaku, mahasiswa ini kemudian telah meminta bantuan Mbah Buyut yang juga dukun di kampung ini untuk selesaikan masalah mereka.

 

“Sampai ada yang kesurupan” 

Filem yang telah ditayangkan di Indonesia ini mendapat pelbagai reaksi netizen yang ternyata berpuas hati dengan filem itu dan ramai yang cakap yang ia tersangatlah seram.

Sehinggakan ada yang kongsikan di TikTok beberapa penonton di pawagam ‘kesurupan’. Kesurupan tu maknanya kena rasuklah. Adoi biar betul! 

@bukan_doci

Nonton kkn desa penari ada yg kesurupan 🤦🏻‍♀️ #kkndesapenari

♬ Dhat – From KKN Di Desa Penari – Kinanti & Madukina

@ekasetya_nryd

#kkndesapenari #KKN #foryoupage #bioskopindonesia #ningsihtinampi #ningsihtinampipengobatan

♬ Breakbeats Bang Jono – Bowo Selalu Kane😎🤙

 

“Harap tak ada cut lah di Malaysia” 

Video-video teaser dan juga kejadian yang kononnya penonton dirasuk itu telah mendapat perhatian netizen Malaysia yang sudah tak sabar-sabar nak menonton di pawagam kita esok.

Ramai juga berharap kejadian kena rasuk ini bukan marketing semata-mata malah siap ada yang harap filem ini ditayangkan dalam versi ‘uncut’ di Malaysia. Uish berani betul eh korang… 

Seram Kkn

Dah ada yang book ticket awal-awal tak nak tengok filem ni? Apa-apapun min harap korang yang lemah semangat tu jangan tengok sorang eh. Risau pulak kalau tiber kena rasuk ke apa. 

Baca: 5 Filem Seram Yang Dinasihatkan Untuk Tidak Ditonton Seorang Diri Meskipun Pada Waktu Siang

Filem Seram

Sumber: iMDB
Sumber: Kapan Lagi
Sumber: Tiktok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.