in ,

“Lepas ni takyah dah makan kelawar tu” – Laluan Keluar Masuk Wuhan Akan Dibuka Semula Awal April Ini

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Wabak Covid-19 bermula dari adalah satu daerah di negara China iaitu Wuhan. Pada 8 April akan datang, kerajaan China akan membuka semula laluan keluar dan masuk di Wuhan dimana tempat tersebut bermulanya penularan wabak Covid-19 ini.


Menurut kenyataan pusat pencegahan dan membanteras COVID-19 Wuhan, bermula tengah malam 8 April, langkah kawalan dan pengurusan perjalanan dari Wuhan akan ditarik balik dan laluan keluar dan masuk akan dibuka semula secara berperingkat, lapor Bernama.

Pada 23 Januari lalu, Wuhan telah terpisah dengan dunia luar ekoran daripada penularan wabak Covid-19 yang telah meragut ribuan nyawa di seluruh dunia.

Netizen juga mengaharapkan Malaysia juga dapat bebas daripada wabak koronavirus ni secepat yang mungkin. Namun, ada juga segelintir individu yang berpesan agar orang ramai tidak lagi memakan haiwan yang boleh menimbulkan banyak penyakit terutamanya penyakit yang berbahaya.

Tahniah warga Wuhan

Harap jangan makan kelawar lagi

Harap Malaysia pun dapat pulih seperti dulu dan rakyat dapat melakukan aktiviti seharian seperti biasa. Kita doakan semoga semua pesakit positif Covid-19 segera sihat dan sembuh seperti sedia kala. 

Baca : “Makan lagi benda pelik aku cepuk” – Semua Hospital Sementara Covid-19 Dah Ditutup. Bandar Wuhan Kembali Normal ? 

Sumber: Bernama
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.