in

“Kelangsungan kami bergantung pada dia” – Isteri Runner Foodpanda Kongsi Arwah Buat Banyak Kerja Tampung Keluarga

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Perbuatan pemandu mabuk yang telah meragut nyawa seseorang yang sedang mencari rezeki baru-baru ini memang tak boleh dimaafkan.


Kes pagi tadi yang melibatkan penghantar makanan dari FoodPanda yang berumur 44 tahun, Mohamed Zaili Mohamed cukup memberikan kesan mendalam kepada keluarga mereka.

 

Buat banyak kerja untuk tampung keluarga

Menerusi kenyataan isteri arwah,  Zahlawati Zahlan, 47 mendedahkan bahawa arwah suaminya bukan sahaja bekerja dengan FoodPanda dia juga ada beberapa kerja untuk menampung kelangsungan hidup keluarganya semasa musim PKP ini.

Arwah merupakan satu-satunya tulang belakang keluarga untuk ‘menjaga’ 5 orang anaknya. Lapor NST.

“Hidup saya bergantung pada suami saya, yang melakukan semua pekerjaan sambilan, lebih-lebih lagi setelah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.”

“Ini termasuk pengiriman makanan yang dipesan oleh pelanggan melalui perniagaan kecil kami. Saya sekarang telah kehilangannya,”

Akibat kematiannya, empat anak dari perkahwinan sebelumnya yang berusia antara tujuh hingga 15 tahun, serta seorang anak yang dilahirkan melalui perkahwinannya dengan Zahlawati, berusia enam tahun, kini tanpa ayah.

Dia terus mengungkapkan bahawa arwah suaminya keluar untuk memberikan makanan kepada rakan mereka yang tinggal di Pantai Dalam,

Katanya lagi, dia hanya mengetahui tentang berita kematiannya setelah tiba di tempat kejadian ketika orang lain mengambil telefon suaminya saat dia sedang menghubunginya.

 

Baca : “Habistu siapa salah? Mak bapak kau?”- Netizen Berang, Pemandu Langgar Rider Foodpanda Tak Mengaku Salah

Sumber: NST
Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.