“Kamu mau nggak di make up-in aku?” – Isteri Minta Suami Jadi Model Untuk Disolek, Ini Hasilnya!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Kalau soalan ini diajukan kepada ayah, abang atau sesiapa sajalah yang fitrahnya dilahirkan sebagai lelaki — apa agaknya reaksi diorang?

Mungkin ayah akan jegil mata dan ketap bibirnya, lalu kita tertunduk takut dan berlalu pergi sebelum sebarang insiden tidak diingini berlaku.

Seorang wanita dari Cirebon, Jawa Barat — Anisa Novianti, berani bertanyakan soalan itu kepada suaminya.

Puncanya kerana beliau tidak berjaya menemukan seorang dua wanita untuk dijadikan model solekannya.

“Mau nggak di make up-in aku?” tanya isteri.

“Ya silakan, tapi nanti pasti viral”, jawab suaminya.

Anisa Novianti meneruskan misinya, dan hasil air tangannya dimuatnaik ke laman sosial.

Telahan suaminya menjadi kenyataan apabila gambar ‘cantik’ Abdul Rokman yang lengkap bertudung tular menjadi buah mulut netizen, sehingga berjaya mendapat 6.1k likes dan hampir 10k perkongsian semula!

Rata-ratanya memuji hasil kerja Anisa hinggakan ada yang tidak menyangka ‘wanita’ yang disolek itu sebenarnya adalah suaminya.

Kompas.com melaporkan, Anisa yang mempelajari sendiri teknik solekan tidak berdepan sebarang masalah sewaktu menatarias suaminya kerana “mukanya udah kayak cewek.”

Anisa berkata, beliau pada mulanya agak takut untuk memuatnaik wajah suaminya itu ke laman sosial kerana bimbang akan menjadi sasaran cyberbully.

Namun suaminya membenarkan, dan tidak disangka-sangka kerana hasil perkongsiannya itu — beliau menerima banyak permintaan daripada orang lain yang mahu menggunakan khidmatnya sebagai jurusolek untuk majlis-majlis tertentu.

Nak tengok hasilnya?

So, menurut kalian gimana?

 

Baca: “Tak suka dia punya attitude, gedik gila…” – Instafamous Kena Hentam ‘Kaw Kaw’ Dekat Twitter Pasal Make Up

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Nab Talib

Seorang yang selalu berangan untuk bekerja di Dunder Mifflin Paper Company, dan penggemar berat Morrissey.