in

“Kalau lelaki, orang tua dah kena katok dah ni” – Video Mak Ajar Anak-Anak Kecil Seluk Handbag Pelancong

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Makin lama makin risau pula dengan dunia sekarang ni, seorang ibu tergamak ajar anak-anaknya mencuri demi menampung perbelanjaan mereka.


Lebih teruk lagi, anak-anaknya itu masih lagi kecil, kesian dah didik dengan perkara-perkara kotor begini. Menerusi perkongisan daripada Asri Mohd Asri di Facebook Perak Ajer, ibu tersebut mengajar anak-anaknya seluk beg tangan pelancong.

 

Kalau lelaki, orang tua dah kena katok dah ni”

Lepas mereka dah seluk, ambil duit dan purse pelancong itu akan dibuang kedalam toilet. Kalau diperhatikan daripada video ini,  kesemua anak-anak perempuannya umur masih muda lagi, dibangku kanak-kanak dan remaja. 

Difahamkan, sebelum ini mereka raih dalam hampir RM 1000 hasil modus operandi mereka sekeluarga. Haihh, badan dah sihat walafiat tu macam-macam boleh buat. 

Kejadian berlaku di Pasar Payang td. Modus operandinya, mok srh anok2 curi. Seluk handbag pelancong… Kemarin ada dh pelancong kena seribu lebih. Purse diorg buang dlm toilet. Tp hri ni tertangkap… Hurmmm, sian ke anok2… Allahu…*post ni bkn niat ambe nk mengaibkan mereka tp utk berjaga-jaga la klu mari jln pasor. Kita juga tiada hak utk menilai dan menghukum mereka. Mungkin kerana desakan hidup. Hanya Allah sj blh judge mereka… Wallahualam… *cnp

Posted by Asri Mohd Asri on Sunday, December 8, 2019

Ketika rakaman, ibu tersebut telah ditahan oleh pihak polis bersama-anak-anaknya. Ramai netizen yang bengang dengan perangai emak kepada budak-budak ni kerana mengajar perkara tak elok.

Namun begitu, kita juga tiada hak untuk menilai dan menghukum mereka. Mungkin kerana desakan hidup. Hanya Allah sahaja boleh judge mereka… Wallahualam…

 

Mak dia patut disebat 100 kali didepan orang ramai – Netizen

Ada yang dakwa mereka tu sebenarnya pendatang dari luar, tapi tak kisah lah dari mana dia datang  sekalipun, kalau dah ibu didik anak mencuri tu tetap salah!

 

Baca : Obses Nak Anak Dapat A, Ibu Ni Sampai Sanggup Ajar Anak 10 Tahun Menipu Dalam Peperiksaan

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.