in

“Kalau ada anak takkan nak bunuh” – Meroyan Tak Dapat Bawa Masuk Suami & Anak Sewa Bilik Rumah Bujang

Sewabilikbujangperempuan2

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Adat dalam menyewa rumah ini tak sama macam menyewa bilik, lebih-lebih lagi jika kawasan kediaman tersebut mempunyai ikatan rukun tetangga yang kuat.



Gaya kehidupan lain, bahkan memang tak manis jika bukan muhrim tinggal sebumbung. Itu sebab lah penjaga rumah ni tak benarkan bila ibu ini nak buat sedemikian. Tapi dia pula dimarahi.

 

Setiap kali saya tanya bilik, kata budak-budak tak boleh duduk. Habiskan kalau ada anak takkan nak bunuh anak tu, tak payah ada anak langsung”

Berdasarkan tweet daripada penjaga rumah ini, dia cukup bengang dengan voice note yang dihantar oleh ibu tersebut.

Dah lah nak menyewa bilik di rumah bujang, lepas tu nak bawa suami dan anak pula. Haihh! Tapi bedasarkan voice note mungkin dia dalam kesulitan nak cari tempat tinggal dan dapat respon yang sama kot. 

Bengang dengan kata-kata biadap yang dilemparkan oleh ibu tersebut, wanita ini ‘ajar’ balik supaya belajar adab. Nasib baik tak berkias, masih baik lagi.

 

Ini rumah bujang..Tak belajar adab ke?”

Sewabilikbujangperempuan
Sumber : twitter

Haaa, kan dah kena! Kalau tengah frust sekali pun adab tu kena lah jaga. Lepas dapat mesej ni terus terdiam tak balas apa-apa.

Kalau rumah student tu memang mustahil. Lebih-lebih lagi kita yang beragama Islam, bahkan ia juga sebagai langkah keselamatan.

Tapi bagi admin depend lah dia nak duduk area mana. Mungkin kawasan yang dia tinggal tu tak sesuai kot.

 

Baca : Maki Pulak Bila Orang Tak Jadi Sewa!

Ewa

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.