in

“Jangan underpaid sudah” – Netizen Sokong Tweet Hazeman Huzir Pasal Isu Kerja dan Gaji

3Haze

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Haa.. korang dah dapat gaji belum? Mesti exited kan boleh beli itu ini awal bulan. Kalau tanya korang gaji cukup ke idok mesti lah korang cakap tak cukup kan. Kerja kena ikhlas baru dapat keberkatan tu.



Bercakap pasal keberkatan, ni admin nak share pasal satu tweet dari @hazemanhuzir pasal realiti gaji dan beban kerja. Semuanya bermula lepas sorang tweetfemes ni upload satu statement kat Twitter. Nah korang tengok dan nilai sendiri tweet kat bawah ni.

Screen Shot 2019 11 30 At 3.28.39 Pm Screen Shot 2019 11 30 At 3.28.53 Pm

 

Jangan sampai underpaid

Mungkin apa yang dimaksudkan oleh tweet sebelum tu pasal keberkatan waktu bekerja. Tapi Hazeman pun tweet realiti sebenar pasal kerja dan gaji. Dua-dua pun betul. Ikut korang nak interpret macam mana.

Screen Shot 2019 11 30 At 3.29.23 PmSetuju, kalau company tu perah korang kaw-kaw sampai takde masa rehat dan bagi benefit yang setimpal, kena beringat juga lah kan. After all kita ni manusia, bukan robot

Screen Shot 2019 11 30 At 3.29.40 PmHaa.. ni admin pun tak puas hati siapa yang start dulu tanamkan ideologi macam ni. Hutang dan loan yang lain mana boleh settle kalau ikhlas je. 

Screen Shot 2019 11 30 At 3.30.38 PmSudah lah tu meratib kerja banyak kat medsos. Kalau rasa tak setimpal gaji dan workload tu, korang bincang lah dengan boss takpun buat aduan dekat HR atau pejabat buruh.

 

Baca: “Kalau macam ni saya pun boleh” – Gaji Sebulan RM600, Graphic Designer Dikerah & Kena Bayar RM500 Kalau Nak Resign

Screen Shot 2019 11 30 At 3.46.22 Pm

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.