in

“Jangan cepat cair bila nampak lelaki pakai baju loreng” – ‘Mat Pet’ Menyamar Jadi Abang Askar Sebab Nak Umpan Duit Gadis

Matpet

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Jangan disebabkan kerjanya yang nampak gah, kita terus buat andaian yang perkerjaan dia memang sahih. Akibatnya kenalah macam gadis-gadis yang jadi mangsa kepada Angga Deri Klana (Deka) ni.Tipu bermacam-macam gadis dengan ‘kerjayanya’ untuk pikat gadis-gadis untuk tipu wang mereka. Tapi sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ketanah juga.

 

Kena tanggap lepas cuba umpan janda

Ia viral di Indonesia melalui perkongsian daripada Info Militer Indonesia yang menunjukkan gambar Deka dengan gadis yang dipercayai pasangan atau mangsanya.

Telah diamankan Seorang Oknum yang mengaku Anggota TNI di daerah Medan, dengan berpura-pura menjadi Anggota TNI.Angga…

Posted by Info militer Indonesia on Thursday, August 22, 2019

Deka yang menggayakan pakai serangam anggota tentera untuk mengumpan gadis-gadis menjadi kekasihnya dan secara perlahan-lahan dia akan minta duit kepada gadis tersebut.

Namun begitu taktik dia tidaklah selicik mana apabila dia nampak macam tak teliti melakukan penipuannya.

Pakaian seragam yang dia sarungkan tu menggunakan pangkat yang berbeza. Setelah bertahun-tahun berjaya mengaburi mata mangsa, operandi dia mengumpan gadis akhirnya terkandas apabila dia cuba nak dating seorang janda.

Deka menyamar menjadi seorang anggota Polis daerah Majalengka pula untuk membolot harta si janda tu. Polis Majalengka sebenar, AKBP Mariyono menjelaskan yang dia datang ke rumah si janda tu untuk memulakan operasinya.

Lapor Tribun, si janda tu kawan sekolah dia.Ceritanya begini…

Menurut Deka dia mengaku yang dia kononnya dalam proses penceraian dengan isterinya lalu diaorang menjalinkan hubungan cinta.

Lepas mereka tangkap cintan, si mangsa pun bagilah Deka pinjam motor dia sebab kononnya nak jenguk anak-anak dia.

Ketika Deka sampai rumah isteri sebenar dia, Deka jumpa balik mangsa dengan motor lain, difahamkan motor si janda tu lebih advance daripada motor Deka.

Lepas dia hantar balik, dia tak pulangkan pun motor manga, rupa-rupanya dia dah jual. Mengetahui kejadian tersebut mangsa terus buat laporan polis dan Deka telah ditangkap dan didapati Deka ni sebenarnya cuma seorang penagis dadah.

Dia kini sedang disosal siasat dan berhadapan dengan sabit kesalahan yang boleh dikenakan 4 tahun penjara.

 

Baca : “Nak tipu pun beragaklah” – Lelaki Tipu Mahkamah Suruh Kawan Lukis Bentuk Anu Cacat Nak Lepas Tuduhan Rogol Anak

Kemaluan

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.