in ,

“Itu permintaan si mati” – Keluarga Penuhi Permintaan Ayah Untuk Dikebumikan Bersama Kereta Kesayangan

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Secara lumrahnya, orang yang dah meninggal tak akan bawa apa-apa termasuklah harta yang dimilikinya. Jarang dibuat orang untuk bawa sekali harta sewaktu upacara pengebumian.


Namun, hal itu tidak menjadi mustahil untuk seorang lelaki berasal dari Afrika Selatan yang berusia 72 tahun dikenali sebagai Tsheke Pitso dimana lelaki itu dikebumikan bersama dengan kereta mewah kesayangannya itu.

Menurut Daily Mail, lelaki tersebut dipakaikan kot serba putih dan diletakkan di bahagian duduk pemandu. Lalu, tangannya diletakkan di bahagian stereng kereta seolah-olah sedang memandu kereta miliknya itu.

Hal ini membuatkan penduduk setempat rasa curious sebab nak tengok macam mana cara pengebumian dilakukan sampai sanggup melanggar perintah lockdown daripada kerajaan.

Menurut anak lelaki tersebut, ayahnya seorang usahawan yang kaya dan lelaki tersebut membeli kereta mewah secondhand itu. Namun, tak lama selepas itu kereta itu rosak dan tak dapat digunakan lagi.

Rupa-rupanya itu merupakan permintaan terakhir ayahnya untuk dikebumikan bersama dengan kereta kesayangannya dan pihak keluarga menghormati permintaannya itu.

Agak-agak ada ke orang lain buat macam ni eh ?

Baca : “Ritual bodoh” – 10 Knak-kanak Ditanam Hidup-hidup Masa Gerhana Matahari Cincin

Sumber: Daily Mail
Sumber: Daily Mail
Sumber: Daily Mail
Sumber: Daily Mail
Sumber: Daily Mail

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.