in

“Islamophobia ni” – Lelaki Belasah Wanita Muslim Sarat Mengandung Yang Tak Dikenali Undang Kecaman Netizen

2Pukul 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Keganasan yang berlaku didunia ini semakin hari semakin serius. Lihat saja di media sosial, banyak perkara yang berlaku dan boleh diklasifikasikan sebagai keganasan.



Baru-baru ini berlaku satu keganasan dimana seorang wanita muslim yang sarat mengandung diserang oleh seorang lelaki yang tak dikenali di Sydney, Australia. Kejadian itu menerima pelbagai reaksi dari netizen seluruh dunia yang mengecam perbuatan terkutuk itu. Video kejadian tersebut yang dikongsi oleh @axshaa boleh diihat dekat bawah ni.

 

Apa masalah lelaki tu?

Dikata punca berlakunya kejadian itu adalah sebab hate-crime. Mungkin lelaki itu terasa diancam dengan kehadiran wanita tersebut. Tapi alasan tersebut memang tak boleh diterima sama sekali sebab wanita tu hamil dan tak buat apa-apa yang mengundang bahaya kepada orang sekeliling pun.

Screen Shot 2019 11 23 At 3.13.10 PmYa, itulah perasaan semua yang melihat video tersebut. Rasa marah dan geram akan perbuatan terkutuk itu. Orang tak bersalah pun kau nak belasah, apa masalah kau sebenarnya?

Screen Shot 2019 11 23 At 3.13.22 PmBalasan terbaik untuk perlakuan terkutuk itu adalah diseksa dineraka. Ish admin geram betul tengok lelaki tak guna tu belasah orang tak bersalah.

Screen Shot 2019 11 23 At 3.13.53 PmYa, macam admin kata awal tadi, ini semua hate-crime. Memang tiada maaf bagimu. Geram betul!

 

Baca: “Nampak banyak contengan kat senjata dia”- Maksud Sebenar- Tulisan Pada Senjata Penyerng Tragedi Christchurch

Screen Shot 2019 11 23 At 3.18.06 Pm

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.