“Hargailah ayah anda” – Ayah Beli Telefon Untuk Anak Guna Duit Syiling Buat Netizen Sebak

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Syurga terletak dibawah tapak kaki ibu, kasih ayah membawa ke syurga. Banyak pengorbanan yang seorang lakukan untuk anaknya. Dari yang kita tak tahu sampailah menghantar anak ke sekolah, mencari rezeki tambahan untuk menampung keluarga, dan membeli barang yang kita mahu.

Ni ada satu cerita yang viral di Twitter pasal seorang ayah nak beli phone untuk anaknya. Mungkin dengar benda tu macam biasa je kan. Tapi apa yang membuat rata-rata netizen sebak ialah, dia bayar guna duit syiling. Tu pengorbanan yang dia lakukan untuk buat anak dia bahagia. Sapa pulak potong bawang ni. 

 

Teringat ayah di kampung

Itulah reaksi netizen yang masing-masing teringat dengan ayah di kampung. Teringat susah payah ayah yang membesarkan kita dari kecik sampai lah dah jadi orang ni.

Huhuhu, teringat dulu parents admin sanggup beli kereta control time kecik-kecik sebab admin nangis-nangis. Walaupun kecik dan tak berapa cantik, tapi jadi lah dari tak ada langsung. Terima kasih mak abah!

Hargailah setiap detik dengan ayah kita ketika mereka masih hidup. Orang yang tak ada mak ayah tu memang rindu sangat dan nak sangat berbakti kepada parents dorang. Tapi apakan daya, Tuhan lebih sayangkan mereka.

Sensitif weh, admin pun sebak tengok ayah tu sanggup keluarkan duit syiling. Boleh bayangkan berapa lama dia simpan duit tu untuk cukup bayar phone. 

Kalau dah memang niat taknak susahkan parents, memang semua benda kita beli sendiri. Kita kumpul duit sendiri lepas tu beli apa yang kita nak beli. Tak susahkan dorang. Betul tak?

Ini lah pasangan anak beranak tu. Kecik ja anak dia. Moga jadi anak yang taat kepada ibu bapa.

 

Baca: “Campak mak bapak masuk lokap” – Polis Cari Dua Budak ‘Bertenggek’ Atas Kereta Sambil Mak Ayah Langgar Lampu Merah

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.