“Goncang iman beb” – Lelaki ‘Slumber’ Bagitahu GF Yang Dia Dah Terlanjur Dengan Client Dikecam Netizen

Setiap perhubungan, tak kisahlah hubungan percintaan, kekeluargaan atau persahabatan, apa yang paling penting sekali adalah rasa hormat dan sentiasa fikir tindakan kita ni akan sakitkan orang lain atau tak.

Jangan jadi macam lelaki ni pula yang tak ada segan silunya cerita pasal perempuan lain dekat girlfriend tanpa ada rasa bersalah langsung.

Ceritanya, seorang pengguna Twitter kongsikan beberapa siri perbualan antara dia dan bekas teman lelakinya. Semuanya bermula bila lelaki ni beritahu teman wanitanya tentang seorang client perempuan yang nak ajak dia keluar makan.

“Byak kali dah dia ajak jumpa, harini baru i free”

Okay, admin tak pastilah kan lelaki ni kerja apa, tapi dia ada bagitahu gf dia yang dia nak keluar lunch dengan customer. Normal lah kan bagitahu pasangan kita apa yang kita buat kan?

Tapi yang tak fahamnya, kenapa dia nak cakap dekat gf dia yang dia takut terngorat client dia sebab client dia perempuan. Habis tu, semua perempuan kau jumpa kau kena ngorat ke?

“Goncang iman beb”

Yang lagi tak boleh blah nya, dia slumber je send gambar client perempuan dia ni lepastu cakap yang muka client ni boleh goncang iman dia? Errr

Tak cukup dengan tu, bila gf dia suruh buang gambar. Dia cakap dia nak simpan gambar tu buat jadi ‘modal’. Admin tak boleh nak brain. Bak kata Sajat, what you know, what i mean, what you, i want to, you know.

Difahamkan, kononnya client lelaki ni syok dekat dia and dah banyak kali ajak keluar dan hantar selfie pada lelaki ni. Motifff

“I dh dgan awek tu semalam”

Lepastu, mungkin lepas sehari suntuk lelaki ni tak layan gf dia, tiba-tiba dia ada ‘benda’ nak cakap dengan gf dia.

Amboi! Konon jujurlah ni ya? 

“Masing2 tk sedar rasanya”

Alasan lelaki ni kenapa dia boleh terlanjur memang tak munasabah langsung.

Menurut wanita ini, sebab kenapa dia tak ‘mengamuk’ dan kekal tenang sepanjang perbualan dengan teman lelakinya sebab pada hari raya pertama haritu, dia kehilangan adiknya yang tersayang dan kesedihan tu dah “overcome everything“.

“F*ck you man!”

Dah tentu-tentu, perbuatan lelaki ni memang akan undang kecaman netizen yang rata-ratanya tak puas hati dengan cara layanan lelaki ni pada teman wanitanya.

Admin tak tahulah apa niat lelaki ni sebenarnya bila bagitahu dan provok teman wanitanya macam ni. Tapi yang pasti, lelaki macam ni memang patut ditinggalkan.

 

Baca: Kata Semua Lelaki #MenAreTrash, Pemuda Ini ‘Kantoikan’ Mesej Gadis Ini Yang Minat Dia Masa Tengah Ada BF

Ditulis oleh Nadia Ghafar

Pendengar setia Willie Nelson